Landsmesterskaberne er for alle

Traditionen tro samler DGI's landsmesterskaber hele bordtennis-Danmark til et sjovt og spændende stævne for både nybegyndere og meget øvede, og med mulighed for mange jævnbyrdige kampe.

Anna Lise Christoffersen fra Lundergård ved Hjørring har kun misset et par enkelte landsmesterskaber siden 1971, og hun er klar igen til landsmesterskaberne i 2017. Foto: Privatfoto

I weekenden 24-26. marts 2017 står den endnu engang på landsmesterskaber i bordtennis i Vejen Idrætscenter. Traditionen tro forventes det, at flere hundrede spillere, trænere og ledere fra hele Danmark finder vej til det sydjyske. Alle med den samme store interesse for bordtennis.

Alle seniorer, veteraner og ungdomsspillere er sikret mange kampe, da der både konkurreres i single, holdturnering, double og åben række. Der indbydes i alle rækker, så det er ligegyldigt, om man er nybegynder eller meget øvet.

Anna Lise Christoffersen fra Lundergård ved Hjørring har kun misset et par enkelte landsmesterskaber siden 1971. I starten skulle man kvalificere sig for at komme med til stævnet, men meget har ændret sig siden 'gamle dage'. I dag kan unge som gamle nemlig frit melde sig til det populære bordtennisstævne.

"Til at starte med var der rigtig mange, der stillede op fra min landsdel, og der deltog jeg mere for at være sammen med dem, jeg kendte. Men efterhånden som jeg blev en del af amtsudvalget i starten af 80erne, har jeg lært mange nye at kende. Nu deltager jeg lige så meget for hyggens skyld og for at møde dem, jeg måske kun snakker med en gang om året," udtaler Anna Lise Christoffersen.

Vægt på det sociale

Ved denne sæsons landsmesterskaber vil der lørdag aften være festmiddag med bar og musik for seniorerne og veteranerne. Anna Lise Christoffersen fremhæver også det sociale sammenhold som en væsentlig del af landsmesterskaberne.

"Det bedste er kammeratskabet, det at møde nye mennesker og at opbygge venskaber med både dem fra egen landsdel, men også med nogen, der kommer andre steder fra," påpeger hun.

Du møder andre spillere til landsmesterskaberne end dem, du normalt møder, når du spiller turneringer og stævner, fordi der kommer spillere fra hele landet, og det er fedt.

Anna Lise Christoffersen

I dag spiller hun faktisk meget lidt bordtennis, men hun kommer trofast hvert år til landsmesterskaberne.

"Det er helt blevet en tradition for mig at tage med, og der skal meget til for, at jeg melder fra. Klubberne kan roligt gøre stævnet til en årlig klubtur," pointerer hun.

Mange gode kampe

Også 15-årige August Mortensen fra Sisu/MBK i Aarhus er begejstret for stævnet, som han flere gange har deltaget ved. 

"Det er rigtig sjovt at være med, fordi der er plads til spillere på alle niveauer. Man får mange gode kampe, uanset ens niveau," fortæller August Mortensen.

Han mener også, at landsmesterskaberne adskiller sig fra andre stævner, fordi der altid er noget at lave, når man ikke lige spiller bordtennis.

"Der er nogle rigtig gode faciliteter til landsmesterskaberne. Der er en god bordtennishal, men også trampoliner, fodboldbaner og en svømmehal. Jeg kan godt lide, at man laver andet, end 'bare' at spille bordtennis. Og når man ikke er aktiv, så slapper man af, spiser og hygger," påpeger August Mortensen.

Nye mennesker, nye venner

Han har også oplevet den sociale vinkel. Der er rig mulighed for at lære nye mennesker at kende.

"Man får altid nye venner. Det er et stævne over flere dage, så man kan ikke undgå at snakke med nye mennesker. Det er også fedt at sove sammen med sine venner. Man er mere social, fordi det ikke kun handler om bordtennis," siger August Mortensen.

DGI Bordtennis sender inden længe en indbydelse ud til alle klubber, men ivrige bordtennisspillere kan allerede nu trygt sætte kryds i kalenderen 24-26. marts 2017.