Nu kommer Bat 60+ til Østjylland: Efterlyser spillere over 60 år

Projekt Bat 60+ har det seneste år haft stor succes med at aktivere flere seniorer på Sjælland. Nu er sigtekornet indstillet på de østjyske spillere.

Projekt Bat 60+ vil have flere østjyder over 60 år til at spille bordtennis. Derfor indkalder projektet nu til to informationsmøder for interesserede. Foto: Johannes Klentz Jørgensen

Så er der gode nyheder til de bordtennishungrende seniorer i Østjylland - både til dem der er vant til at svinge med battet og dem der endnu ikke ved, at bordtennis er en fantastisk aktivitet, hvis man er kommet lidt op i årerne. Bat 60+ kommer nemlig til det østjyske for at hjælpe flere klubber i gang med at udbyde et slagkraftigt bordtennistilbud til folk over 60 år.

"Vi har gode erfaringer med at oprette nye 60+-afdelinger i de eksisterende foreninger på Sjælland. Vi har flere eksempler på, at en forening er gået fra 50-60 medlemmer til over 100 ved etablering af en 60+-afdeling. Det er i den grad med til at styrke foreningen," udtaler Ole Hückelkamp fra DBTU's Veteranudvalg, som er en af initiativtagerne bag Bat 60+.

Bat 60+ er et samarbejde mellem DGI Bordtennis og Dansk Bordtennis Union (DBTU) med henblik på at få flere seniorer til at spille bordtennis. Dette sker primært igennem de eksisterende bordtennisklubber og idrætsforeninger, men også ved oprettelse af nye klubber, hvis der er et par lokale ildsjæle, der kan hjælpe med at finde egnede spillesteder.

Projektet har siden marts 2016 været meget aktivt på Sjælland, hvor nye spillesteder er dukket frem og eksisterende bordtennisklubber og foreninger har forøget medlemsskaren betragteligt ved hjælp af projektets indsats.

Nu er turen så kommet til næste indsatsområde, hvor valget er faldet på Østjylland. Her indkaldes der til to informationsmøder - et i Hadsten og et i Aarhus - i starten af maj. Alle interesserede kan møde op og høre mere om mulighederne for at starte et bordtennistilbud der batter for seniorerne i deres lokalområde.