Seniorer i bordtennis: Grib battet og kom afsted

I uge 37 afholder bordtennisklubber over hele landet åbent hus for seniorer. Ægteparret Pia og Troels Wiggers Jørgensen begyndte sidste år at spille i forbindelse med åbent hus-arrangement i Tølløse Bordtennisklub.

De er begge fortsat aktive spillere i Tølløse Bordtennisklub, hvor utallige udfordrende venskabskampe og turneringer er blevet spillet i trykt og hyggeligt samvær med klubbens andre medlemmer.

I ungdomsårene spillede Pia og Troels Wiggers Jørgensen begge bordtennis, men der er ingen af dem, som har rørt et bat i årtier.

”Som ung spillede jeg meget bordtennis i min lokale ungdomsklub, men jeg har slet ikke spillet som voksen, da jeg blandt har spillet badminton, håndbold og pool,” siger Pia Wiggers Jørgensen.

”Jeg har også spillet bordtennis i mine ungdomsår. Men i mit voksenliv har jeg været motionsløber, gymnast og volleyballspiller, og jeg er fortsat aktiv i alle tre idrætter,” fortsætter Troels Wiggers Jørgensen.

Skavanker eller ej, bordtennis er både god motion og socialt samvær

Det var på opfordring af Pia Wiggers Jørgensen, at ægteparret igen begyndte at spille bordtennis, da hun i nogle år har været ude af arbejdsmarkedet på grund af sygdom.

”Det har været svært for mig at komme ud blandt andre mennesker. Men da jeg læste om BAT60+ i lokalavisen, tænkte jeg, at det skulle jeg prøve – og jeg fik Troels med. Det har vist sig, at bordtennis er godt for mig, og at jeg sagtens kan spille, selvom jeg har nogle skavanker,” fortæller Pia Wiggers Jørgensen.

Det var ikke meningen, at Troels Wiggers Jørgensen også skulle begynde til bordtennis, da han i forvejen er aktiv motionsløber, gymnast og volleyballspiller. Men han blev ligesom Pia grebet af spillet, og de oplevede, at i deres klub handler det om meget mere end bordtennis

”Det sociale vægter højt i vores klub, og der er mange rare mennesker. Det er blandt andet det, der gør at jeg holder fast i bordtennis. Og så er det samtidig god motion,” siger Pia Wiggers Jørgensen.

Der er plads til alle uanset niveau, da bordtennis handler om gode oplevelser

For Pia og Troels Wiggers Jørgensen er bordtennis på mange måder blevet en integreret del af deres hverdag. De har investeret i et fuldt udstyret bordtennisbord og endda en robot, der kan skyde bolde. Det har skabt meget glæde for ægteparret, da de nu også kan øve sig derhjemme.

”I vores klub er der plads til alle uanset niveau. Vores trænere er gode til at lave hold, så man kommer på hold med nogle på samme niveau som sig selv. På den måde får alle en god oplevelse. Jeg vinder dog altid,” griner Troels Wiggers Jørgensen.

”Dog er det vigtigt, at udvikle sig som spiller. I Tølløse Bordtennisklub er der nogle ildsjæle uden lige. Det er nogle super gode trænere, som hjælper os med at rykke vores spil,” fortsætter Troels Wiggers Jørgensen.

Ægteparret har kun én opfordring: Grib battet og kom afsted.

Mere information om BAT60+

  • BAT60+ er et projektsamarbejde imellem DGI Bordtennis og Dansk Bordtennis Union med formål om at få flere folk over 60 år til at spille bordtennis
  • I uge 37 afholder BAT60+ åbent hus-arrangementer i klubber over hele landet med formål om at præsentere bordtennis for seniorer
  • BAT60+ tilbyder bordtennis til alle lokale seniorer, uanset niveau og tidligere erfaringer med idrætten
  • I bordtennis træner du reaktionsevne, balance og styrker musklerne, og derfor er idrætten en velegnet mulighed for at få motioneret både fysikken og det mentale, når man har passeret de 60 år