Stor succes i Aarhus med Bordtennis i skolen

Et samarbejde mellem BTK Viby og Tranbjergskolen satte bordtennis på skoleskemaet. Store smil røbede en nyopdaget spilleglæde blandt flere elever.

Onsdagens forlængede idrætstime fik en overhaling, da 7. klasse på Tranbjergskolen syd for Aarhus skiftede klassiske boldspil ud med smash, skrue og hurtige ben. Bordtennis i skolen hjalp bordtennisklubben BTK Viby med at vise bordtennissporten frem for den nærliggende skole, og det endte i en sand solstrålehistorie:

”Det var en megafed og positiv oplevelse. Et par stykker havde spillet i klub før, og jeg kunne tydeligt mærke, de fandt glæden ved bordtennis igen. Andre spurgte, hvornår der er træning, og om de måtte prøve det efter sommerferien,” fortæller Kasper Wind Andersen, instruktør i BTK Viby.

Samarbejde med gensidig gevinst

Der var sved på panden og stor spillelyst, da instruktør Kasper Wind Andersen lærte 22 elever om bordtennissens kunst. Det gode greb, for- og baghåndsspil og rundt om bordet var bl.a. på programmet.

”Det var en bragende succes. Kasper var god og hjælpsom, og det var fornemt, at vi kunne låne hans udstyr. Efter sjove spil og små konkurrencer havde et par af eleverne forberedt en turneringsplan, som vi spillede efter,” fortæller Lars Paakjaer, idrætslærer på Tranbjergskolen.

BTK Viby glæder sig over, at skolesamarbejdet gav et friskt pust til den sædvanlige idrætstime. Klubben har også spirende tro på, at flere elever vil komme og mærke det glade idrætsfællesskab, når skoleklokkerne ringer ud efter sommer.

Ungdomsbordtennis har vokseværk

DGI Bordtennis elsker at se børn og unge gribe battet og opleve glæden ved verdens hurtigste sport. Derfor er ungdomsbordtennis et område, der i tiden har særligt fokus. En ekstra indsats skal fylde bordtennishaller over hele landet og sikre en bred vifte af bordtennisglade spillere.

Bordtennis i skolen er ét blandt flere tiltag, der har til formål at bane vejen for sporten. Samarbejdets formål er at vække spilleglæden blandt skoleelever og gøre afstanden til den nærmeste klub kortere. Dét lykkedes på Tranbjergskolen med hjælp fra BTK Viby.