Update fra DGI Bordtennis’ idrætsledelse

Corona-situationen har lagt en tung dyne over Danmark, men idrætsledelsen i DGI Bordtennis og bordtennisadministrationen er ikke gået i stå.

Inden coronavirussen ramte Danmark, afholdte DGI Bordtennis en række dialogmøder med ledelsen i BTDK - Bordtennis Danmark. Der blev blandt andet drøftet bordtennisportal, det fremtidige licenssystem og den fremtidige holdturnering i Jylland, nu hvor JBTU -  Jysk Bordtennis Union – ikke længere er samarbejdspartner.

God aftale for klubber uden for BTDK

DGI Bordtennis fik sikret en rimelig aftale for de klubber, der vælger at afstå fra medlemskab i BTDK, så klubbernes medlemmer mod indløsning af en individuel licens fortsat kan være med på bordtennisportalen og deltage i holdturneringen – for både ungdom og senior. Det gælder dog ikke Danmarksturneringen, der kræver BTDK-medlemskab.

Fortsættelse af jysk holdturnering

DGI Bordtennis og BTDK er blevet enige om at fortsætte den fælles jyske holdturnering som et samarbejdsprojekt mellem de to organisationer. Det har i den forbindelse været magtpåliggende for DGI Bordtennis at sikre, at turneringsgebyrerne ikke steg alt for meget, hvilket er lykkes.

I forhold til de oprindelige oplæg er der sket væsentlige nedjusteringer for alle rækker.

Der arbejdes i øjeblikket med en harmonisering af turneringsreglementet på tværs af regioner, og her forsøger DGI Bordtennis at få sat et DGI-aftryk, selvom det ikke kan forventes, at alle reglerne i det nuværende jyske turneringsreglement kan importeres direkte og uden ændringer.

Vi ser frem til et tæt og frugtbart samarbejde med BTDK med henblik på at sikre de bedst mulige vilkår for alle i bordtennissporten i Danmark.

Vi ønsker alle en snarlig og sikker udgang af corona-situationen og håber, at vi snart igen kan ses til en omgang bordtennis ude i klubberne.