Vester Hassing Bordtennis gjorde landsmesterskaberne til en klubtur

Vester Hassing Bordtennis ville have en sjov og anderledes tur sammen som klub. Derfor valgte de en fælles tur til DGI's landsmesterskaber.

Glæde, hygge og en masse fællesskab. Det var, hvad VHG Bordtennis fik ud af landsmesterskaberne i bordtennis sidste år, da hele klubben tog sammen til stævnet. Der var mange muligheder for en destination til en fælles tur, men valget faldt alligevel på landsmesterskaberne.

”Den lå lige til højrebenet. Hele mantraet omkring VHG Bordtennis er, at det skal være en fælles oplevelse, det skal være sjovt og vi skal have det sjovt sammen, og det er lige præcis, hvad landsmesterskaberne står for,” udtaler Frank Kaae, formand i VHG Bordtennis.

I VHG Bordtennis har Frank Kaae forsøgt at gøre bordtennis til en holdsport, hvor det væsentlige er at få skabt et sammenhold blandt spillerne, og skabe et sted, hvor det er sjovt at dyrke idræt, frem for at det handler om den enkeltes præstationer. For spillerne betyder det sociale meget, og ud af klubbens cirka 30 medlemmer var der kun én, der ikke var med til stævnet.

Landsmesterskaberne er meget mere end bordtennis

For Frank Kaae og spillerne handler landsmesterskaberne ikke om at vinde guld, men i stedet om at få nogle gode bordtenniskampe, så de kan vise, hvad de kan. Når kampene er færdige, bliver fællesskabet og hyggen vægtet højt.

Udover bordtennis er der mulighed for andre anderledes aktiviteter, og det benyttede VHG Bordtennis blandt andet til en tur i svømmehal, fællesspisning og en fodboldkamp, som blev spillet på en noget utraditionel måde.

”Ungerne rendte og spillede fodbold til kl. 01 om natten på en asfaltbane, hvor alle havde hudafskrabninger dagen efter, fordi der ikke var noget lys på banen. De spillede dog alligevel, fordi de hyggede sig og var sammen om det,” fortæller Frank Kaae.

Selvom det sociale er vægtet højt, så vandt nogle af spillerne fra klubben dog også guld til landsmesterskaberne – en stor oplevelse for spillerne. Frank Kaae er dog sikker på, at det ikke er dét, som de husker landsmesterskaberne for.

”Når vi spørger her bagefter, så er det ikke kun dem som vandt guld, der synes, det var en kanon tur. Det synes alle, der var afsted, fordi fællesskabet blev styrket så meget. Jeg er sikker på, at om 10 år, når de kigger tilbage, så var det oplevelsen af hele turen og fællesskabet, som var det fedeste, og det de vil huske,” siger Frank Kaae.

VHG Bordtennis tager til landsmesterskaberne igen i år

I år har spillerne fra VHG Bordtennis været ude at samle penge sammen, så de kan komme afsted igen. De har enten delt reklamer ud, solgt kalendere eller hjulpet til ved klubbens arrangementer, og på den måde optjent point, som bliver vekslet til penge.

Et point svarer til 100 kroner, og hver enkelt tjener på den måde penge til oplevelser, nye redskaber og nyt tøj. Derfor skal spillerne ikke betale for turen til landsmesterskaberne, og det betyder endnu en tur i 2018.

”Landsmesterskaberne er turen du husker, hvor du er social med de andre fra klubben, så det er lige turen at tage på, hvis holdet skal rystes godt sammen. Det giver også meget som træner, fordi dit forhold til spillerne bliver styrket. Vi skal afsted igen i år, det er helt sikkert. Alle har allerede meldt sig til,” påpeger Frank Kaae.