Træner 1 - Bueskydning

Hvornår
17. jun kl. 09:00 - 18. jun 2023 kl. 17:00
Hvor
Hellested Hallen, Tåstrupvej 2, 4652 Hårlev, Danmark
Hvem
Trænere, 18 - 99 år, letøvede, øvede

Nummer
2023 23 69 3001

Bliv en kompetent underviser i bueskydning. Lær at strukturere og gennemføre en træning, der fastholder deltagernes interesse. Du lærer også at analysere hele skudfasen, så du kan vejlede og give gode tips til hver enkelt skytte på individuelt plan.

Du lærer om de forskellige trænerroller – instruktør, coach og mentor. Du lærer at fungere som træner og får redskaber til god kommunikation med dine skytter. Du lærer om fordelene ved holdtræning og får redskaber til at indføre holdtræning i din forening. Du lærer desuden, hvordan du kan tilpasse din træning til forskellige aldersgrupper. Du bliver også klogere på fysisk træning og for hvem og hvornår, det er relevant.

 

Målgruppe 
Uddannelsen henvender sig til personer, der i forvejen har erfaring med undervisning i bueskydning, f.eks. gennemført hjælpetræneruddannelse, eller til rutinerede skytter, der gerne vil gå trænervejen.

 

Praktiske oplysninger 
Forudsætninger og krav. min. 16 år og gennemført bue hjælpetræneruddannelse eller være rutineret bueskytte

 

Medbring 
Tøj til at bevæge sig i, eget bueudstyr ikke nødvendigt, men du må gerne tage det med. Hvis du medbringer bue, bør det være en recurve barbue.

OBS, vi forbeholder os ret til at aflyse uddannelsen med kort varsel, såfremt det er nødvendigt pga. for få tilmeldinger eller andre akut opståede udfordringer.

 

Træner 1 uddannelse er opdelt i 4 moduler og dækker i alt 14 timer, fordelt således:

  • Modul 1: Tekniktræning, skydestilling, indtagelse af skydestilling, greb i buen, påsætning af pil, greb om strengen.
  • Modul 2: Trænerroller, de 3 trænerroller, kommunikation med skytten, øvelser i trænerrollen, sammensætning af træningsmodul
  • Modul 3: Skudafgivelse, træk samt tryk, ankerpunkt, sigte, slippet
  • Modul 4: Holdtræning, fysisk træning, inspiration til træning

Undervisningen tager udgangspunkt i konceptet "Skydesportens aldersrelaterede træningskoncept" samt udleveringsmateriale målrettet bueskydning, som du får udleveret på uddannelsen. Uddannelsen veksler mellem teori, diskussion og øvelser samt tørtræningsøvelser.

De 4 moduler afvikles over 2 kursusdage.

Formål
Formålet med træner 1 uddannelsen er at give kursisterne viden og værktøjer til at gennemføre gode klubtræninger baseret på "Skydesportens aldersrelaterede træningskoncept".

Målgruppe
Hjælpetrænere der vil mere og ønsker udfordringer, erfarne skytter der har mod på at undervise, og som har godt kendskab til sikkerhedsbestemmelserne, våbenlære og -vedligehold. Kursisten skal være fyldt 16 år.

Forplejning
Der er fuld forplejning under uddannelsen. Såfremt du har en kostmæssig allergi, bedes du snarest muligt kontakte Anette Høegh mail: ah@dgi.dk
, så der kan blive taget højde for det ved bestilling af forplejning.

Medbring
Til uddannelsen skal du medbringe:

  • Tøj til at bevæge dig i, eget bueudstyr er ikke nødvendigt, men du må gerne tage det med. Hvis du medbringer bue, bør det være en recurve barbue.

Afbud
Skulle du blive nødt til at melde afbud i god tid forud for uddannelsen, kan det gøres via et link på den bekræftelsesmail, du har fået tilsendt. Uddannelsesgebyret refunderes kun, hvis afbud modtages inden sidste tilmeldingsfrist.

I tilfælde af afbud på uddannelsesdagen, bedes du kontakte underviseren på tlf. xxxx.

Tilskud
Vær opmærksom på, at der til deltagelse i denne uddannelse kan søges træner-/lederrefusion hos de fleste kommuner. 
Du kan få din kasserer til at hjælpe med at søge tilskuddet til din forening.

Se også vores andre gode foreningslederkurser i dit lokalområde. 
 
Som medlemsforening i DGI får din forening tilskud til kurser og uddannelser. I DGI Storstrømmens seks kommuner er det muligt at søge om tilskud til den resterende del af beløbet: Sådan får din forening refunderet udgifter til uddannelse
 

Andre spændende arrangementer

Vi har desværre ingen aktuelle arrangementer at tilbyde dig lige nu.

Hvis du vil have information om arrangementer i støbeskeen, så kontakt dit lokale DGI-kontor.