DGI MTB Vintercup 2021 - 2022

Vintercuppen er for dig, som gerne vil holde sig i gang vinteren over, da det at have et løb at se frem til kan bidrage til, at man kommer afsted på cyklen i løbet af ugen.

8 nordjyske MTB-klubber har lagt sig i selen for at skabe en række hyggelige og uhøjtidelige løb til dig igennem vinteren.

Løbsserien består af 8 løb startende i november, og med afslutning i marts. Se datoer for løbene nedenfor. Geografisk dækker vi en stor del af det nordjyske område, og får kørt på nogen af de bedste spor.

Cuppen er for alle MTB ryttere – uanset om du er medlem af en klub eller ej, uanset om du træner 1 time eller 10 timer om ugen. Løbsruterne er tilpasset både årstid og målgruppe – nemlig motionsrytterne.

Selv om der er tale om en serie af løb og vi også lægger pointene sammen fra de forskellige afdelinger er det helt ok blot at køre et enkelt løb og se det som et isoleret event – men mon ikke du kunne blive fristet til at køre mere end et løb når først du har stået på startstregen.

Vi kører i en masse forskellige aldersklasser så du kan konkurrere overall, men også med venner/kollegaer/konkurrenter i samme aldersklasse.

Der køres i 75 min. + omgangen færdig. (Juniorryttere kører 60 minutter + omgangen færdig)

Efter løbet vil der være kaffe, kage, saft, frugt eller lignende afhængig af hvad klubberne ønsker at servere til de enkelte afdelinger.

Vi kårer de tre hurtigste mænd og kvinder i den samlede Cup til sidste afdeling, men ved hver afdeling kårer vi nr. 1, 2 i udvalgte aldersklasser. F.eks. 1 og 2 for Damer over 40. Ved den næste afdeling er det så en anden klasse der udvælges og kommer på podiet.

Vigtig info om din tilmelding

Hvis du ønsker at dit resultat skal tælle med i den samlede stilling er det vigtigt at du benytter samme mailadresse, navn og klub til alle afdelinger – ellers garanterer vi ikke for at dit resultat tæller i den samlede stilling.

Prisen er 125 kr. pr. afdeling + onlinegebyr. (75kr for junior og ungdom)

Det er kun muligt at forhåndstilmelde sig!

I år kører vi med engangschips, som skal klistres fast på hjelmen. Chippen er inkluderet i dit tilmeldingsgebyr og afhentes ved hver afdeling. Der vil ved hver enkelt afdeling blive informeret om, hvilken side af hjelmen chippen skal sidde på. Årsagen til det nye chip-system er, at tidtagningudstyret med disse chips er mere pålideligt og nemmere for de arrangerende klubber at arbejde med.

Al deltagelse sker på eget ansvar.

I tilfælde af aflysning pga. vintervejret vil vi forsøge at afvikle afdelingen senere. Startgebyret refunderes ikke, men din tilmelding kan overføres til en af de følgende afdelinger. Vintercuppen køres i det meste slags vejr, og vil som udgangspunkt ikke blive aflyst. Der kan dog forekomme ruteændringer på dagen sat i kraft af den arrangerende klub, som sammen med DGI Nordjylland kan vælge at aflyse eller udskyde starten på dagen i tilfælde af ekstreme vejrforhold.

Cup pointsystem

Deltagerne tildeles point efter placering i deres klasse. 50 point for en sejr, 47 til nr. 2, 45 til nr. 3, 44 point til nr. 4 osv. 

De to dårligste resultater trækkes fra i den samlede stilling. Så en defekt eller to afdelinger man ikke deltager i behøver ikke at være afgørende i den samlede stilling.

Ved pointlighed mellem to ryttere er det placering ved sidste afdeling som er afgørende.

Diskvalifikation

DGI MTB Vintercup er for alle ryttere uanset niveau, og alle ryttere skal have en god oplevelse, når de deltager i vores uhøjtidelige MTB-cup. Derfor har DGI Nordjylland og de arrangerende klubber besluttet, at ryttere i denne sæson kan diskvalificeres fra den pågældende afdeling på grund af hensynsløs kørsel, som er med til at skabe en dårlig oplevelse for andre deltagere. Bevar den gode tone og stil på sporet, så alle får den en superfed oplevelse.

Vi ses i skoven!