Bliv MTB Klubinstruktør

Tag på DGI MTB Klubinstruktør-kursus og bliv bedre til at organisere træningen og vejlede dine klubkammerater.

Med DGI MTB Klubinstruktør får du de grundlæggende metoder og færdigheder til afholdelse af klubtræninger og andre mountainbikeaktiviteter på basisniveau.

Vi er både i skoven og i teorilokalet, for kurset lægger vægt på masser af praksis og fungerer parallelt med teoretisk undervisningsmateriale:

Aktiviteter:

  • Opvarmningsøvelser og lege
  • Basal køreteknik
  • Udvikling og tilpasning af aktiviteter

Instruktørrollen:

  • Øje for terrænets muligheder
  • Formidlingsværktøjer og organisering
  • Grundlæggende viden om udstyr, indstillinger og vedligehold
  • Sikkerhed og ansvar

Værktøjskasse for MTB-instruktører

Efter kurset har du et godt fundament og en værktøjskasse, der er udgangspunkt for sikkerhed og rutine som MTB-instruktør i klubben. I indholdet på kurset tages der udgangspunkt i dine egne refleksioner, og vi arbejder med forskellige typer af aktiviteter, forskellige køretekniske områder og emner, som hører med til instruktørrollen.

Alle aktiviteter snakkes igennem for at forbinde praksis til teori. Den køretekniske undervisning vil blive koblet med forskellige aktivitetsformer, instruktørredskaber og undervisningsmæssige overvejelser.

På den første halvdel af kurset er det underviseren, der står for aktiviteterne. Derefter arbejdes der i cases, hvor dit aktivitetsforløb er udgangspunkt for det praktiske arbejde.

Kurset er et formidlingskursus - ikke et egenfærdighedskursus.

Kurset er adgangsgivende til MTB Børneinstruktør-kurset og første del af EO-MTBing certificeringen, Dansk MTB Instruktør Guide 1 (D-MTBing)

Hvis du vil være en endnu bedre instruktør, kan du supplere dine evner med vores teknikkurser og vores forskellige inspirationskurser