Bliv holdkaptajn i din cykelklub

Som holdkaptajn inden for landevejscykling er du med til at nedbringe antallet af uheld og sammenstød med øvrige trafikanter.

Landevejscykling er i rivende udvikling og med en øget tilgang af nye medlemmer i klubberne, stiger behovet for veluddannede kaptajner.

Kaptajner, som har evnen og viljen til at tage initiativ til, at klubbens medlemmer kommer sikkert gennem trafikken og udviser god stil på landevejene undervejs.

Skal du være holdkaptajn i landevejscykling?

DGI’s kaptajnskursus henvender sig til dig, der står for træningsturene i klubben, til dig som allerede er kaptajn eller til dig, der har en ide om, at du gerne vil være det.

Bliv træner og instruktør inden for landevejscykling

Efter du er blevet holdkaptajn, har du mulighed for at gå videre og tage de næste to moduler i DGI's samlede instruktøruddannelse som henholdsvis træner og instruktør.

Hører du til dem, som har overskuddet til at tage føringen for et hold i den klub, du er en del af, så vil du på kaptajnskurset lære at udvikle køreteknikken, at øge sikkerheden på holdet samt medvirke til at instruere nye hjælpekaptajner i egen klub.

Du kan også tage kaptajnskurset, hvis du vil blive bedre til at stå i spidsen for den gruppe, du kører med, selvom i ikke nødvendigvis er en forening.

På kurset lærer du om go' stil på landevejen

Efter kurset har du kompetencen til, at udvikle sikkerhed og køreteknik i takt med, at klubben udvikler sig. Kurset har fokus på at reducere antal af uheld, styrt og sammenstød med øvrige trafikanter, samt hvordan vi som cykelmotionister udviser "go stil" på landevejen.