3 tips: Sådan får du kvinder godt i gang på cyklen

Er du instruktør for kvinder, eller overvejer du at blive det, så er der nogle helt specifikke ting, du skal have blik for.

Følg de tre gode råd og giv kvinderne succes Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Mænd og kvinder er forskellige, og det gælder i den grad også, når det kommer til, hvordan man bedst får succes som ny cykelrytter.

Heidi Gabriel Hansen underviser på DGI’s træneruddannelse, og hun har stor erfaring med at få kvinder godt i gang med landevejscykling. Hun kommer her med tre gode råd til dig, der vil give kvinder den bedste start på den tohjulede.

3 gode råd fra instruktør Heidi Gabriel Hansen:

  1. Kvinderne skal udfordres, men det skal være inden for nogle rammer, hvor det er trygt. I stedet for blot at kaste kvinderne ud i noget nyt, så introducer tingene og giv kvinderne en solid baggrundsviden.
  2. Det sociale betyder ofte mere kvinderne end for mændene. Kvinderne kan sagtens træne hårdt og konkurrere, men træningen skal ikke føles som en pligt. God stemning og plads til hygge er vigtigt.
  3. Fordelen ved kvindehold er at du som instruktør kan tage hånd om kvindernes særlige udfordringer. Kvinderne får hurtigt styr på teknikken, men det fysiologiske kræver mere tid.

30-årige Heidi Gabriel Hansen kører selv i Roskilde Cykel Ring, hvor hun er træner og facilitator for klubbens nystartede kvindesatsning. Hun er også uddannet løbetræner og personlig træner i fitness – og skriver speciale i psykologi og pædagogisk psykologi på Københavns og Aarhus Universitet.