4.500 motionister forvandlede Hærvejen til motionsarena

3500 cykelryttere og 1000 MTB-ryttere var med til at omdanne den historiske Hærvej til en kæmpe motionsarena ved lørdagens DGI Hærvejsløb op gennem Jylland.

Der var stor glæde blandt de 3.500 landevejsryttere til DGI Hærvejsløbet Foto: Thomas Dohm

Lørdag 25. juni blev den historiske Hærvej op gennem Jylland indtaget af ikke færre end 4500 motionister ved DGI Hærvejsløbet

Hele 3.500 cykelryttere deltog i DGI Hærvejsløbets cykelløb op gennem Jylland, mens der deltog 1000 MTB-ryttere på DGI Hærvejsløbets MTB-løb.

Cykelløbet havde start fra tre byer. Fra Flensborg deltog 1.730 ryttere på de 270 km, fra Vejen 1.220 ryttere på 160 km-ruten og fra Funder ved Silkeborg deltog 500 ryttere på den korte 50 km-rute.

Det bedste løb jeg har deltaget i.

Finn Torben Hansen, kørte fra Flensborg til Viborg

MTB-løbet havde også start fra tre byer, Danmarks længste MTB-løb fra Vingsted, hvor 450 deltog på de 155 km, 350 på 100 km fra Bryrup og 200 Fra Engesvang på 55 km. Alle MTB-ruter sluttede også i Viborg.

Alle deltagere blev i Viborg modtaget på den røde løber af masser af tilskuere og Viborgs store fest, Snapsting Viborg.

Markant flere deltagere

Det er fjerde gang, DGI Hærvejsløbet afvikles. Og hvert år er antallet af deltagere øget markant. I 2013 deltog i alt 850 motionister, i 2014 i alt 1.700 motionister, i 2015 i alt 3.100 deltagere, mens antallet i 2016 altså nåede op på 4.500 deltagere.

Præcis som de to foregående år var det en fantastisk løbsdag med masser af glade deltagere på trods af nogle heftige byger undervejs.

Tak til de frivillige

De mange frivillige på ruten og ved depoterne spiller en stor rolle i DGI Hærvejsløbets store succes. Og de får da også rosende ord med på vejen af løbsleder Magnus Korsgaard Nielsen:

”De har endnu en gang gjort en kæmpe indsats for at få det til at glide. Uden dem kunne en event med så mange deltagere ikke lade sig gøre,” siger han.

”Det er en fornøjelse at se, hvor godt humør deltagerne har, selv om det til tider var vådt ude på ruten. Især midt på eftermiddagen i det midtjyske kom der en del vand. Men selv når himlen åbner for sluserne, er det langt fra nok til at slå vores deltagere ud af kurs,” siger løbsleder for DGI Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen.

Ros fra deltagerne

Både på landevejsruterne og på MTB-ruterne er der masser af depoter til at servicere deltagerne, så de kunne blive tanket op med energi. Alle depoter var bemandet af lokale foreninger med frivillige. Og endnu en gang får de mange frivillige meget stor ros fra deltagerne.

Finn Torben Hansen fra Herfølge deltog på DGI Hærvejsløbets Cykelløb fra Flensborg til Viborg, og han skriver på løbets officielle facebookside:

”Det bedste løb jeg har deltaget i. Rigtig gode og velforsynede depoter, turen fra Flensborg til Viborg var virkelig flot.”

Mens Flemming Haugstrup skriver:

"Uden sammenligning det bedst skiltede løb og de bedste depoter. I får et 5-tal fra mig.”