5 tips: Gør sommerturen på MTB endnu bedre

Vejret indbyder ikke kun til strandtur, men også en dejlig tur i skoven på din MTB. Her får du et par tips til turen i sommervarmen.

Den danske sommer har indtil nu vist sig fra den særdeles venlige side og givet os masser af sol og varme. Derfor er det helt oplagt at bruge en god sjat timer på din MTB og få en masse motion og gode oplevelser i naturen.

Her er 5 overvejelser, du kan tage med, når du skal køre i sommervarmen.

1. Tag en ven med, der ikke har prøvet MTB før

Det er et godt tidspunkt at introducere en ven eller veninde for MTB. De er næsten garanteret en god oplevelse i det dejlige vejr, og måske bliver det nemmere at lokke dem med igen næste gang med en god tur i solskin i bagagen.

2. Husk ekstra vand

Vand er vigtigt at huske, specielt her i sommervarmen. Så husk at få lidt mere med end normalt, da både krop og hjerne bliver tunge og sløve, hvis du ikke får nok. I nogle skove er der vandposter, dem kan du finde på et spor- eller vandrekort. Er du afsted i mange timer, så husk at få tilføjet sukker og elektrolytter (salte) i form af en gel eller energidrik, så din krop også binder vandet.

3. Nyd det!

Hvis sol begejstrer dig, så nyd at vejret har været usædvanligt pænt i år. Der er ingen garantier for at det fortsætter eller bliver lige så godt næste år. Sæt eventuelt farten lidt ned, kig dig omkring og nørd med nogle af de teknikker, du vil have styr på.

4. Husk solcreme og myggebalsam

Myg og flåter får de færreste til at juble, men ikke desto mindre vil de ligesom dig gerne være i skoven. Gør hvad du kan for at undgå dem med sprays og balsam. Husk at tjekke dig selv for flåter, når du kommer hjem fra sporet.

5. Kør et nyt sted

Det kan være rigtig fedt at prøve et nyt spor af - ikke mindst i godt vejr. Måske skal du et sted hen med et spor, måske har du bare lyst til at køre lidt længere for at prøve et nyt spor. Uanset hvad er det helt oplagt at prøve nyt. Her kan du få inspiration til, hvor du finder et fedt spor.