De bedste podcasts om cykling

Cykler du, og kan du lide podcasts? Så vil du elske dem her. Vi har samlet seks af de bedste podcasts om cykling.

Hører du podcasts, når du træner, kører bil eller slapper af? Nørder du stort og småt om cykling, og kan du lide de røverhistorier, der følger med?

Læs også: Fra sjov træning til seriøs e-sport: Sådan kommer du i gang med hometrainer

Så er der masser af god underholdning til vinteren. Der findes mange forskellige podcasts om cykling på både dansk og engelsk, og her har vi samlet de bedste.

Alle podcasts på listen kan findes på iTunes, Google Podcasts og flere andre platforme.

Radio Godefroot

Radio Godefroot er Brian Holms hyldest til cykelsporten og sin gamle sportsdirektør Walter Godefroot. Holm underholder som altid med røverhistorier og anekdoter fra livet på landevejene, mens gæster som cykelekspert Michael Rasmussen, journalist Reimer Bo Christensen og cykelrytter Trine Schmidt gør Holm og lytterne klogere på andre sider af cykelsporten.

Brian Holm er vært, og podcasten er produceret af Heartbeats.

Veloropa Podcast

Veloropa Podcast taler om aktuelle emner og nyheder i cykelsporten og krydrer episoderne med korte interviews med danske og udenlandske ryttere og gæster i studiet. Cykeleksperten Kim Plesner og den tidligere rytter Stefan Djurhuus er to faste stemmer i panelet, og deres tørre humor giver plads til både grin og diskussioner.

Claus Elming er vært, og podcasten er produceret af Veloropa.

Læs også: Gå aldrig ned på udstyr: De 9 bedste gadgets til dig og din racercykel

Forhjulslir

Forhjulslir er en podcast med fokus på dansk cykelsport og de danske ryttere i international cykelsport. Der er altid gæster i studiet, og gæsterne er ofte unge danske ryttere, som bidrager med fortællinger fra landevejen, cykelbanen eller livet som ung professionel dansk cykelrytter i Katalonien – eller i Kolding.

Anders Mielke er vært, og podcasten er produceret af Forhjulslir.

Mo & Co. – Det Sorte Værksted

Det Sorte Værksted består af de fire danske cykelryttere og tidligere ryttere, Michael Valgren, Mads Würtz, Christian Moberg og Troels Vinther. I podcasten sidder Moberg og Vinther ved mikrofonen og bruger deres store cykelnetværk til at komme med bag kulisserne på både dansk og international cykelsport, hvor der gemmer sig masser af gode historier.

Christian Moberg og Troels Vinther er værter, og podcasten er produceret af Det Sorte Værksted.

Bagerstop

Bagerstop er en helt ny podcast om motionscykling. Den giver tips og gode råd, der kan gøre dig hurtigere på landevejen, og så handler den om alt det, der er fedt ved at cykle. Gæster og eksperter i studiet bidrager med viden og erfaring.

Martin Weibel er både vært og producer af podcasten.

Læs også: Nu kan du dyrke e-cykling i en forening

TV 2 Cykling

TV 2 Cykling følger cykelsæsonen og vender store og små aktuelle emner. Der er også flere specielle episoder, som går i dybden med hold, ryttere, løb og favoritter. Oftest er det med ’Oksen i boksen’ og medkommentatorer som Rolf Sørensen, Brian Nygaard og Rasmus Staghøj som gæster, men Chris Anker Sørensen taler også med både ryttere og eksperter.

Chris Anker Sørensen og Christoffer Bagge er de seneste værter, og podcasten er produceret af TV 2 SPORT.

Cykelpodcasts på engelsk

Hvis du forstår engelsk på et nogenlunde niveau, ligger der mange flere timers underholdning og venter. The Cycling Podcast, The Bradley Wiggins Show og Lance Armstrongs THEMOVE følger international cykelsport helt tæt og diskuterer aktuelle emner.

CyclingTips og VeloNews er for de mere nørdede, mens Team INEOS-rytterne Geraint Thomas og Luke Rowes Watts Occuring giver et sjovt indblik bag facaden i livet på verdens største cykelhold.