DGI Hærvejsløbet kåret som årets cykelevent

Der var stor hæder til DGI Hærvejsløbet, da der i Cirkusbygningen i København blev uddelt priser inden for cykelsporten i Danmark.

Løbsleder for DGI Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen, modtager prisen som Årets Cykelevent 2016 ved Danish Bike Award i Cirkusbygningen i København mandag 28. november. Foto: Bo Wacker

DGI Hærvejsløbet har en ambition om at blive Danmarks bedste cykelevent. Mandag aften kom arrangørerne et stort skridt nærmere ambitionen, da løbet blev hædret med titlen som Årets Cykelevent 2016 ved Danish Bike Awards.

”Vi er utroligt stolte af prisen. Især da det er deltagerne selv, der har stemt på os. Det viser, at vi er på rette vej med vores event,” siger løbsleder for DGI Hærvejsløbet, Magnus Korsgaard Nielsen.

Fakta om Hærvejsløbet

DGI Hærvejsløbet har to events lørdag 24. juni 2017:

Hærvejsløbets Landevejsløb fra henholdsvis Flensborg (2000 pladser på 270 km), Vejen (1700 pladser på 160 km) og Funder (600 pladser på 50 km) – alle med mål i Viborg.

Hærvejsløbets MTB-løb fra henholdsvis Vingsted (900 pladser på Danmarks længste MTB-løb på 165 km), Bryrup (700 pladser på 110 km) og Engesvang (400 pladser på 60 km) – alle med mål i Viborg.

Flere end 400 frivillige arrangører

På scenen mandag aften i Cirkusbygningen i København var tre repræsentanter fra DGI til at modtage prisen. Men løbslederen understreger, at han blot modtager prisen på vegne af alle de personer, der er en del af eventen.

”DGI Hærvejsløbet arrangeres af mere end 400 frivillige fra 15 foreninger. Det er i virkeligheden dem, som skulle have været på scenen, for det er dem, der giver løbet den kvalitet, det er kendt for,” siger Magnus Korsgaard Nielsen.

Danmarks største cykelløb på fem år

For blot fem år siden var DGI Hærvejsløbet ikke meget mere end en god idé.

Her fem år efter er målsætningerne ved at blive indfriet som Danmarks bedste cykelevent, og hvis det går, som arrangørerne håber, bliver DGI Hærvejsløbet også Danmarks største cykelløb i 2017 med 6.500 deltagere.

”Det vidner om noget helt særligt, som det danske foreningsliv kan, når vi sætter os mål og trækker i arbejdstøjet. Foreningslivet er grundstenen i løbet, og hvert år kanaliseres mere end en million kroner ud til de foreninger, der står bag DGI Hærvejsløbet – det er vores måde at sikre, at kvaliteten er i top på løbsdagen men også at sikre muligheden for at foreningerne kan skabe et godt foreningsliv - til gavn for os alle,” fortæller Magnus Korsgaard Nielsen.

DGI Hærvejsløbets historie

DGI Hærvejsløbet havde i 2012 et testløb med ca. 50 deltagere. På baggrund af testløbet besluttede DGI og Viborg Kommune, at der var basis for at udvikle en stor motionsevent med fokus på bevægelse op langs Hærvejen.

I 2013 deltog i alt 850 ved DGI Hærvejsløbet. Dette tal var steget til 4.500 i 2016, mens arrangørerne forventer i alt 6.500 deltagere i 2017, hvilket vil gøre det til Danmarks største cykelløb.

I dag er DGI eneansvarlig for DGI Hærvejsløbet.

Der er ca. 400 frivillige fra forskellige foreninger involveret i DGI Hærvejsløbet. De står for depoterne undervejs. For deres arbejde før, under og efter DGI Hærvejsløbet, modtager foreningerne honorar for deres indsats.

I 2015 og 2016 gik der cirka 1 million kroner ud til de frivillige foreninger fra DGI Hærvejsløbet til at understøtte deres arbejde for at fremme motionsdeltagelsen i Danmark.