Få kickstartet din cykling til gratis åbent hus-event

Har du svært ved at få gang i din ”cykelkarriere”? Savner du ny inspiration til din cykling? Eller vil du bare med på en rigtig dejlig cykeltur? Så kom til åbent hus i en Fri BikeShop arrangeret i samarbejdet med DGI.

Alle er velkomne til åbent hus i en FriBikeShop tæt på dig Foto: Martin Paldan

Du er interesseret i at cykle på enten landevejsracer eller MTB, men du har ikke rigtig fået gang i en god træningsrytme og en god tryghed på cyklen.

Så er der hjælp at hente til åbent hus-arrangementer hos Fri BikeShop over hele Danmark.

”Alle deltagerne får forhåbentlig et par hyggelige timer, noget god cykelsnak, en cykeltur og et tilbud om at dygtiggøre sig i et uforpligtende fællesskab med andre,” siger projektleder Ulrich Gorm fra DGI.

Find åbent hus tæt på dig

Der er events i blandt andet København, Rønne, Odense og Haderslev, så forhåbentlig er der også et tæt på dig.

Fri BikeShop giver gode råd om valg af cykel og udstyr, mens DGI-instruktører guider i blandt andet teknik og sikkerhed

”Vi er interesseret i, at alle får en god oplevelse i skoven eller på landevejen på vores cykler. Selvom vi sælger kunderne et godt produkt, kommer de ikke tilbage, hvis de ikke har haft en god oplevelse. Derfor er vi glade for, at DGI kommer med den viden, der giver vores kunder en totaloplevelse,” siger Karsten Kjær Andersen fra Fri BikeShop.

Både landevejscykling og MTB

Møder du på til et af åbent hus-arrangementerne i én af de udvalgte Fri BikeShop-butikker, møder du kompetente instruktører, der guider dig til en bedre oplevelse på cyklen.

”Alle med interesse for cykling er meget velkomne. Om du er nybegynder eller let øvet betyder ikke så meget. Du skal bare have lyst til prøve at cykle med andre,” siger Ulrich Gorm.

Deltagerne bliver delt op i enten MTB eller racercykel, og herefter er programmet en fælles cykeltur på cirka to timer.

Landevejsgruppen vil især arbejde med at køre flere sammen i en gruppe og adfærd på vejen med udgangspunkt i Go stil. MTB-folket træner den elementære teknik, når man kører i terræn.

To parter, der vil have flere ud at cykle

DGI er en offentligt støttet idrætsorganisation, og Fri BikeShop er en kommerciel virksomhed. Så der er selvfølgelig store forskelle på de to. Men ét har de tilfælles: Målet om at få flere til at cykle.

På cykel

Åbent hus-arrangementerne er en del af projektet På cykel, der er støttet af Nordea-fonden. Initiativet  skal få flere danskere til at motionere på to hjul.

”DGI vil gerne have flere til at cykle og have en god oplevelse med cykelmotion. Ikke kun dem, der kommer i vores foreninger. Derfor er vi rigtig glade for samarbejdet med Fri BikeShop, der forhåbentlig tiltrækker nogle motionister, der ikke lige umiddelbart ser sig selv som foreningsmennesker,” siger Ulrich Gorm fra DGI Cykling og bliver suppleret af sin samarbejdspartner.

”Som kæde har vi i mange år solgt alle typer af cykler, og de seneste år har flere af vores butikker udvidet sortimentet og kompetencerne inden for motionscykling. Netop i år udvider vi med Smartfit i udvalgte butikker, så vi kan give kunderne en god oplevelse, når den helt rigtige motionscykel skal findes. Sammen med DGI vil vi høste erfaringer sammen med en forhåbentlig lang række nye cykelmotionister, så vi konstant udvikler os til at give den enkelte forbruger den bedst mulige cykeloplevelse,” siger Karsten Kjær Andersen fra Fri BikeShop.

Arrangementerne gennemføres i samarbejde med de lokale DGI-cykelklubber.

Har du efter åbent hus-arrangementet lyst til mere står DGI klar med cykelskoler for de ny cykelmotionister og cykeltræningsforløb for de lidt mere rutinerede.