Første cykelløb efter corona trak fulde huse

Sulten efter at få løbsnummer på var mærkbar, da DGI Vestjylland afviklede det første officielle cykelløb efter coronapausen. Samtlige 100 pladser var udsolgt, og deltagerne kom fra hele landet.

Samtlige 100 pladser blev revet væk, da DGI Vestjylland onsdag 10. juni arrangerede det første cykelløb efter coronapausen, en enkeltstart i Asp ved Holstebro. Foto: RP Foto/Ronni Pedersen.

DGI Vestjylland tog onsdag eftermiddag 10. juni hul på et lille, men alligevel meget betydningsfuldt skridt på vejen mod mere normale tilstande – ikke bare for cykelmotionister, men i et bredere perspektiv hele forenings- og idrætsdanmark.

Med i alt 100 deltagere samlet til en cirka 30 kilometer lang enkeltstart i og omkring den lille landsby Asp mellem Holstebro og Struer, var det første gang, at der blev afviklet et officielt cykelløb, siden coronapandemien lukkede hele Danmark ned i marts. Sulten efter cykelløb blev også understreget af, at DGI Vestjylland havde adskillige motionister på venteliste.

"Sidst jeg nåede at tjekke inden løbet, havde vi 39 på venteliste. Det indikerer for mig, at folk virkelig har savnet at køre løb. Vi kunne snildt have sendt flere afsted, hvis vi havde haft mulighed for det rent praktisk," siger Leif Lundstrøm, cykelkonsulent i DGI Vestjylland og ophavsmanden bag løbet.

Første cykelløb efter corona, TT i Asp 10. juni, 3.jpg

Glæden var stor, da deltagerne rullede ud til det første cykelløb efter coronapausen. Her er der 'thumbs up' til fotografen. Foto: RP Foto/Ronni Pedersen.

Deltagere langvejs fra

Ifølge Leif Lundstrøm var deltagerne en blanding af seriøse motionister og danske kontinentalryttere, men også folk der nærmest aldrig har haft løbsnummer på før.

Enkeltstarten havde også lokket deltagere til helt fra Sjælland, bl.a. junior-danmarksmesteren i enkeltstart, Gustav Wang. Og den slags hører til sjældenhederne for et løb i det vestjyske.

"Folk var bare ovenud lykkelige og glade for at komme i gang igen. Det var noget, man godt kunne mærke, at de havde savnet. Bare det at få startnummer på har nok været en lettelse for mange. Om det så var et lille løb, som det her, eller et DM har nok været lidt underordnet i virkeligheden. De ville bare gerne ud og få banket rusten af," siger Leif Lundstrøm.

Første cykelløb efter corona TT i Asp 10. juni, 4.jpg

De 100 deltagere til enkeltstarten blev sendt afsted i to grupper á 50, fordelt ud over eftermiddagen og aftenen, så forsamlingsforbuddet kunne overholdes. Foto: RP Foto/Ronni Pedersen.

Det sociale må vente på sig

Forsamlingsforbuddet gjorde dog afviklingen af enkeltstarten lidt mere kompliceret end normalt, fortæller Leif Lundstrøm. Rent praktisk var de 100 deltagere delt op i to grupper med starttidspunkt henholdsvis klokken 16 om eftermiddagen og klokken 19.30 om aftenen. De blev sendt afsted løbende på den 9,7 kilometer lange rute, så forsamlingsforbuddet på 50 personer blev overholdt.

"Det gik alt sammen, men det var ikke super nemt. Der har været meget dialog med politi og myndigheder. Vi havde en del ungdomsryttere med, som havde deres mor eller far med, men der måtte vi henstille til, at forældrene ikke kom ned i start- og målområdet, netop for at vi kunne overholde forsamlingsforbuddet," forklarer Leif Lundstrøm.

"Deltagerne groft sagt skynde sig væk og pakke sammen, når de var færdige. Men jeg synes godt, at man kunne mærke, at folk savnede det at kunne snakke sammen bagefter og hænge lidt ud sammen. Så det sociale mangler noget endnu, må man sige," supplerer han.