Lær af Årets Klub: 3 tips til succes

Holbæk Cykelsport vandt titlen som Årets Klub til Danish Bike Award. Klubbens formand giver her forklaringen på successen.

Formand for Holbæk Cykelsport, Benny Stillhoff, var på scenen for at modtage prisen som Årets Klub. Klubben har siden relanceringen i 2012 haft held til at engagere både landevejs- og mountainbikeryttere på tværs af alder og ambitionsniveau. Foto: Privatfoto

Det ruller derudaf for Holbæk Cykelsport. Siden 2012, hvor cykelklubben relancerede sig selv, er klubben vokset fra at være udelukkende en motionsklub for landevejsryttere til at rumme motionister, ungdomsafdeling og licensryttere, ligesom klubben nu også har MTB-ryttere på alle niveauer.

Samtidig har ildsjæle i klubben søsat initiativer som Hold Q, et rent kvindehold, der allerede på sin første træningsdag fik 25 kvinder med ud på landevejscyklen. Det har samlet betydet, at klubben på få år er gået fra 130 medlemmer til i dag at rumme tæt på 300 medlemmer.

I fredags blev klubben så belønnet for den fornemme udvikling med titlen som Årets Klub ved Danish Bike Award, og det er naturligvis noget formand Benny Stillhoff er stolt over.

Han giver her tre tips bag successen i Holbæk Cykelsport, som andre klubber kan lade sig inspirere af:

1. Del opgaverne og engagementet ud på flere hænder

"Alt for ofte er det formanden eller få ildsjæle, der tegner hele klubben og driver alt i mål. Sørg for at dele opgaverne ud, så ansvaret ikke står og falder med få personer i klubben.

Vi udvidede bestyrelsen fra syv til ni bestyrelsesmedlemmer med hver vores ansvarsområde, og det letter presset på den enkelte."

2. Samarbejd med andre foreninger og organisationer

"Vi samarbejder tæt med Holbæk Kommunes kultur- og fritidsudvalg om en masse aktiviteter.

Samarbejdet med andre aktører udbreder kendskabet til klubben, og samtidig bliver klubben også mere attraktiv for potentielle sponsorer i kraft af den øgede synlighed og eksponering."

3. Tag ja-hatten på

"Hvis et medlem har en idé, så støt vedkommende i stedet for at sige ’det har vi prøvet, det virkede ikke’.

Det kan godt være, at det falder til jorden, men hvis man får skabt en kultur i klubben, hvor der er højt til loftet, og man hjælper hinandens skøre påfund, så vil der dukke noget op, som nok skal blive en succes. Det er også med til at styrke sammenholdet i klubben."