Core-træning: 5 øvelser kan gøre dig stærkere på cyklen

Når du ikke kan komme ud på landevejen, kan du lige så godt udnytte tiden til at styrke din core. Stærke ryg- og mavemuskler gør dig nemlig endnu bedre på cyklen. Her er fem nemme øvelser, du kan lave hjemme i stuen.

Få øvelser kan styrke din core - så kan du sidde længere i sadlen, og du bliver stærkere på cyklen. Foto: Screenshot

Ganske få øvelser kan styrke dine ryg- og mavemuskler, og dermed gøre dig mere udholdende på cyklen og forbedre din oplevelse i sadlen. Uanset om det er på landevejen eller på mountainbiken.

Læs også: Træn din core derhjemme: 5 øvelser med billeder

DGI Cykling har fået cykelinstruktør Jeanette Skjold til at vise fem øvelser, der kan hjælpe dig med at styrke coren - du kan lave dem i vintersæsonen, eller når tiden bare ikke er til at komme ud på cyklen.

God fornøjelse!

Squat

I denne video gælder det squats. Det er kongeøvelsen til baller og lår.

Du får også styrket knæhaser og core, og samtidig får du trænet din koordinationsevne:

Lunges

I denne video er det lunges. Det er en en effektiv underkropsøvelse, der tester din balance og koordination.

Du træner både forlår, baglår og baller samtidig med, at din core skal stabiliseres. Derudover får du et godt stræk på hoftebøjeren, som du også bruger på cyklen:

Planken

I denne video er det planken. Den er oplagt til træning af mavemusklerne.

Læs også: 8 effektive øvelser til din hjemmetræning

Du træner primært de indvendige, tværgående mavemuskler, men du får også trænet baller, de lige og de skrå mavemuskler. En statisk øvelse, der er genial til cykelryttere og andre, der arbejder meget i den samme position:

Ryg- og diagonalløft

I denne video er gælder det rygløft og diagonalløft. Rygløft styrker især det nederste af ryggen, herunder lænden. Derudover får også aktiveret musklerne i ballerne.

Øvelsen træner også den gruppe af lange muskler, der løber bag og ved siden af rygraden. Diagonalløft styrker hele ryggens muskulatur, samt ryggens evne til at rotere. Desuden styrker du dine skuldre, baller og baglår:

Mavebøjninger

I denne video gælder det mavebøjninger. De giver ikke kun en flad mave og sixpack – de er også genvejen til en stærk core.

Du styrker de lige mavemuskler, også kaldet sixpack-musklen (den yderste af de fire mavemuskler) og du stabiliserer rygsøjlen og får en bedre kropsholdning: