Cykeltilbud for kvinder skyder frem i hele Danmark

Er du kvinde, og har du mod på livet på racercyklen? Er svaret ja, er det godt nyt til dig, for flere og flere events er målrettet kvinder.

Mange af DGI's cykelkurser er "kun for kvinder" Foto: Mikkel Homann Carøe

Foråret er over os, og det er ikke kun anemoner og krokusser, der skyder frem i denne tid. Også cykeltilbud målrettet kvinder springer i år ud i fuldt flor over hele Danmark.

DGI har i år flere tilbud end nogensinde, som er målrettet og tilpasset kvinder, hvad enten de kommer med en stor portion erfaring i rygsækken eller slet ingen.

Ét af de mange tiltag for kvinder er en cykelskole i Horsens, der begynder den 7. april. Igennem forløbet, som varetages af en kvindelig instruktør, vil deltagerne blive udfordret på både teknikken og formen. De vil lære cyklen bedre at kende, og de vil få helt ny viden for eksempel om det at køre i grupper.

Læs om to kvinders oplevelser fra cykelskolen.

Vil lære at køre i grupper

For Hanne Aaby Nørby, som selv har cyklet i længere tid, er det netop viden om at køre i grupper, som indtil videre har holdt hende tilbage fra at melde sig ind i en klub:

”Jeg har hørt meget om, hvor svært det er at cykle i grupper. Og jeg vil gerne lære det, før jeg melder mig ind i en klub, fordi jeg ikke vil være til gene for de andre,” siger Hanne Aaby Nørby.

”Jeg har længe søgt efter et cykelkursus for kvinder, så nu skal det være. Jeg glæder mig til at lære en masse og til kammeratskabet med de andre kvinder.”

Vil udvikle sin teknik

Andre deltagere er mere rutinerede end Hanne Aaby Nørby og melder sig på kurset for at rykke på og udvikle formen. Det gælder blandt andet Laila Søndergaard, som normalt cykler i klubben Team Lund og derfor har mange timers erfaring på landevejen.

”Jeg vil utrolig gerne rykke mig og udvikle min teknik. Lige meget, hvordan jeg træner selv, sker der ikke den store udvikling. Jeg håber meget, at jeg har rykket mig efter dette forløb,” siger Laila Søndergaard.

”Jeg glæder mig til kun at cykle med kvinder for ligegyldig, hvor god du er som kvinde, kan du aldrig følge med mændene.”

Flere kvinder i sadlen

Til mange af tilbuddene rundt om i Danmark stiller DGI nye racercykler til rådighed, som tilpasses den enkelte rytter. På denne måde får deltageren lov til at prøve kræfter med sporten og teknikken med det helt rigtige udstyr.

DGI’s cykeltilbud kun for kvinder er en del af projektet På cykel, støttet af Nordea-fonden, som blandt andet skal gøre det nemmere, sjovere og mere sikkert for kvinder at motionscykle.

Find tilbud for dig i oversigten herunder.