To nye cykelkvinder: Derfor var cykelskole perfekt for os

Jane og Pia har været på cykelskole kun for kvinder i DGI, og det var den perfekt start på deres ”cykelkarriere”.

Deltagerne på cykelskole ved Horsens havde en rigtig god oplevelse Foto: Privat foto

DGI vil gerne hjælpe så mange som muligt godt i gang med livet på racercyklen på de danske landeveje. Derfor er der landet over tilbud til dig, der er ny i sporten.

Det giver lyst og mod på mere.

Jane Ulsted, deltager på cykelskole

Ét af tilbuddene er cykelskoler kun for kvinder, og de første forløb i år er blevet afviklet. For at give dig et indtryk af, hvad du kan forvente, hvis du tilmelder dig en af de kommende cykelskoler, har vi snakket med to af deltagerne på en cykelskole i Horsens, der bestod af tre træningsaftener.

Her får du Jane og Pias oplevelser af forløbet:

Højt humør og humor i feltet

Jane Ulsted havde inden cykelskolen haft racercykel i et år, og kørt cirka 20 turen på den. Hun håbede inden kurset, at hun ville blive mere tryg ved at køre i en tæt gruppe og få nogle sjove oplevelser med andre kvinder.

”Det var den rigtig god oplevelse. Det var skønt at erfare, at andre kvinder har samme udfordringer med at komme i gang med at cykle. Der var højt humør og humor i feltet. Godt ansporet af Sine og Mette, der var vores entusiastiske og dejlige instruktører. De var gode til at justere forventninger og udfordringer, så de passede til den gruppe, de havde med at gøre,” fortæller Jane Ulsted.

”Jeg vil på det varmeste anbefale andre kvinder til at melde sig til en cykelskole. Det giver lyst og mod på mere.”

Janes mand har cyklet i mange år, og nu har hun også selv fået cykelsporten ind under huden.

”Jeg synes, det er en sjov sport. Den er social, og så er den skånsom mod kroppen. Cykling giver rigtig god motion, uden at man overbelaster kroppen lige så meget som ved for eksempel løb.”

Læs om forskellen på mænd og kvinder på en racercykel.

Tændt af de tekniske udfordringer

Pia Juhl begyndte i efteråret at træne op til en mini-triatlon. Hun meldte sig til cykelskolen for at træne mere cykling og lære mere teknik. Hun havde længe været fascineret af sportsgrenen, og nu var tiden kommet til selv at prøve med den efter at have fået børn.

”Det var rigtig dejligt at cykle sammen med andre kvinder.  Vi kendte ikke hinanden og var på forskellige niveauer, men vi blev delt op efter kondition, så alle havde en god oplevelse. Jeg vil gerne anbefale andre kurset og det at cykle på landevej,” siger Pia Juhl.

"Det var perfekt med en lille gruppe og intim atmosfære, og der var plads til grin og hygge hele vejen."

Da Pia startede på holdet, blev hun i første omgang meget overrasket over, hvor teknisk det er at køre landevej.

”Det tændte mig og gjorde, at jeg syntes landevejscykling blev endnu mere spændende. Jeg kan godt lide, at man både skal læse vejen, trafikken, sine medcykelryttere og tænke på flokken som en helhed,” siger Pia Juhl, der i starten kørte på en cykel, hun havde lånt af sin svoger, men nu har købt sin egen.

”Kurset har virkelig givet mig blod på tanden, og jeg har allerede tilmeldt mig det næste kursusforløb i rækken. Jeg fik stor inspiration af de andre deltagere på holdet. Vi hjalp hinanden, og det gav god motivation hos alle.”