3 spændende MTB-løb i 2020

Har du endnu ikke nået at sætte dig et mål for 2020? Du kan nå det endnu, og vi har tre forskellige bud på, hvad du kan kaste dig ud i på din MTB.

Er du mest til eventyr og cykeloplevelser, hvor det ikke handler så meget om tempo og teknik, men mere om natur og kultur, så kunne Tuscany Trail være et løb for dig. Foto: Tuscany Trail

Har du også svært ved at finde motivationen til at kaste dig op på mountainbiken og fræse rundt i våde, mudrede spor her i vintermørket og kulden? Så skal du måske finde et mål at træne hen imod, mens vi fortsat venter på tørre spor og blade på træerne. 

Læs også: 4 fede feriemål på MTB

Måske har du allerede lagt planer for dig selv og din MTB her i 2020, men hvis du mangler lidt inspiration til vinter- og forårstræningen, så har vi samlet tre forslag til MTB-løb, som du kan varme dig lidt ved tanken om. Og hvem ved, måske får du endda lyst til at kaste dig ud i et udenlandsk MTB-eventyr senere på året: 

Den nemme, som kan tilpasses efter din form

Løbet: Snapphaneturen

Hvor: Hässleholm, Sverige

Hvornår: Køres i september, men datoen for 2020 er endnu ikke fastlagt.

Type: Det er et klassisk CX-løb, hvor det er farten, der lægges vægt på. Den kan selvfølgelig også køres stille og roligt i dit eget tempo med plads til at følges eller nyde den svenske natur.

Der er tre klasser/ruter, du kan køre (60, 45 og 15 km). På den længste rute når du op på rundt regnet 1.000 højdemeter, hvilket Snapphaneturen også slår sig op på ved at markedsføre sig som det motionsløb i Sveriges med flest højdemeter.

Læs mere om løbet her: Snapphaneturen

For den eventyrlystne

Løbet: Tuscany Trail

Hvor: Massa, Toscana, Italien

Hvornår: 30. maj

Type: Tuscany Trail er ikke et løb i klassisk forstand. Her får du en 550 kilometer bikepacking-selfsupported tur med fede stier, spor, veje, masser af oplevelser og andre glade rytter.

Ruten snor sig omkring kendte byer som Lucca, Firenze og Siena på vejen gennem det smukke toscanske landskab. Og du kommer til at cykle på hvide grusveje gennem vinmarker og tætte skove, som de professionelle landevejsryttere også cykler på i forårsløbet Strade Bianche.

Læs også: 3 bud på fede MTB-løb i 2019

TuscanyTrail2019_4162.jpg

Har du lyst til noget andet end stram kæde og traditionelt løb, er Tuscany Trail klart en mulighed. Her får du unikke naturoplevelser i det smukke toscanske landskab. Foto: Tuscany Trail.

Læs mere om løbet her: Tuscany Trail

Den hardcore

Løbet: BC Bike Race

Hvor: Vancouver, British Colombia, Canada

Hvornår: 2. - 10. juli

Type: Løbet slår sig op på at være det største MTB-etapeløb på den vestlige halvkugle. Og her bliver du virkelig sat på prøve! Det starter med en prolog på dag 0 på 4 km og næsten ingen højdemeter. Herefter går det løs med syv dages etaper som indeholder alt fra 25 til 57 km og mellem 800 til 1.800 højdemeter. 

Selve deltagelsen koster omkring 2500 canadiske dollar (ca. 12.500 kr.) og derudover skal du finde flybilletter. Med deltagelsen får du en slags all-inclusive MTB-ferie med 7 overnatninger, og hvor arrangørerne sørger for alt fra transport, teknisk service og forplejning undervejs på etaperne. 

Du bliver til også belønnet med smuk, smuk natur og sprøde spor omkring Vancouver og Vancouver Island ved den canadiske Stillehavskyst. Ind imellem er der transportstykker med grus eller asfalt, men det er 75% singletracks af den lækreste slags. Du skal prøve dette løb, hvis du vil have en oplevelse for livet - og har tiden til at træne dig op.

Læs mere om løbet her: BC Bike Race