Corona-krisen har givet MTB-app tusindvis af nye brugere

Mens fodboldbaner, idrætshaller og fitnesscentre har stået tomme under corona-epidemien, har nedlukningen omvendt sat voldsomt gang i brugeraktiviteten hos MTB-app'en Singletracker.

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det gamle mundheld må siges at være gældende for mtb-interessen i Danmark, efter statsminister Mette Frederiksen den 11. marts lukkede Danmark ned som følge af corona-epidemien. I hvert fald har den danske MTB-app Singletracker oplevet en voldsom stigning af antallet af brugere kort efter den dato. Det fortæller direktør for Singletracker, Morten Kamp Schubert.

"Det er fantastisk at se, at Singletracker er med til at hjælpe så mange brugere til nye mountainbike-oplevelser. Det er dejligt, at vi kan være med til at guide og hjælpe nye i sporten til at finde de rigtige spor for dem og sikre at de får den bedste mulige oplevelse med den fantastiske sport MTB er," siger Morten Kamp Schubert.

Singletracker-app'en giver dig overblik over samtlige officielle mtb-spor i Danmark og deres sværhedsgrad. Sporene i app'en lyser nemlig op i farve, alt efter gradueringen fra OnTrail, ligesom du kan se, om der er andre brugere på sporet.

Brugertallet blev ti-doblet

Og hvordan er det så rent faktisk gået med tallene, tænker du måske? Det løfter Morten Kamp Schubert gerne sløret for: I uge 11, hvor Mette Frederiksen holdt sit første pressemøde om corona, havde Singletracker 2.820 unikke brugere. En måned senere, i uge 15, er det tal mere end ti-doblet til 25.300 brugere.

Udviklingen skal selvfølgelig ses i forhold til, at MTB-sæsonen - ligesom landevejscykling - for alvor begynder i foråret sammen med varmere temperaturer, men stigningen er stadig ekstraordinær stor, fortæller Morten Kamp Schubert. Også det faktum, at rigtig mange idrætter blev lukket ned i corona-perioden, gjorde, at rigtig mange søgte muligheder i de idrætter, som stadig kunne dyrkes under daværende corona-restriktioner.

”Det faktum, at naturen er blevet genopdaget og bliver betragtet som et sikkert mødested, det har også været medvirkende årsager til den store vækst. Søren Brostrøm fra Sundhedsstyrelsen brugte længden på en cykel til at forklare den nødvendige minimumsafstand, vi skal holde til hinanden. Og MTB er bl.a. defineret af, at den foregår på ensrettede 'singletracks' (hvor der kun er plads til én mtb-cykel, red.)," mener Morten Kamp Schubert.

Oplever mange nye mountainbikere på sporene

Og foreløbig er der intet, der indikerer, at folk er hoppet af MTB-cyklen undervejs. I uge 21 (18.-24. maj) var brugertallet således over 26.000 - altså endnu højere end i uge 15. Samtidig steg antallet af nye brugere af Singletracker fra cirka 200 om ugen i uge 11 til 800 nye brugere i uge 21.

Morten Kamp Schubert er selv ivrig mtb-entusiast og tilbringer næsten hver dag tid ude på sporene rundt omkring, hvor han også taler med mange af brugerne. Og de snakke understøtter den udvikling, som tallene fra Singletracker udtrykker.

”Jeg møder rigtigt mange nye mountainbikere eller genfødte mountainbikere, der fortæller, at det er en indlysende fritidsaktivitet, når de skal være ude og sammen hver for sig,” siger han.