DGI hjælper til bedre MTB-spor

At bygge MTB-spor er nærmest en videnskab, og reglerne for hvor og hvordan du må bygge kan være komplicerede. Heldigvis er der hjælp at hente.

Det gode MTB-spor kræver viden om sporbyggeri, samarbejde med kommunen og god portion kreativitet og engagement Foto: Martin Paldan

Mountainbike-sportens popularitet stiger og stiger, og det samme gør ønsket om flere og bedre spor at køre på. Står du og din klub eller MTB-kammerater med lysten til at skabe det gode spor i jeres lokalområde, kan DGI være den afgørende hjælpende hånd.

Ringer eller skriver du til dit lokale DGI-kontor, kan du komme i kontakt med en konsulent, der enten kan komme med gode råd og vejledning, opsætte et kursus målrettet jeres klub, eller sende jer videre til andre kyndige spor-eksperter.

Der er rigtig mange ting at være opmærksom på, når man har tankerne om at etablere et nyt MTB-spor, og der kan synes langt fra de gode intentioner til det færdige spor. Men vi har folk, der har prøvet det hele før, og vi ved, det kan lade sig gøre på en eller anden måde,” siger DGI’s MTB-medarbejder Michael Bremer.

”Vi har kontakt til mange klubber, vi kender til de offentlige instanser, og vi har eksperter tilknyttet, der brænder for det her område.”

Slagelse MTB fik afgørende hjælp af DGI

En af de klubber, der har fået hjælp af DGI, er Slagelse MTB. Den vestsjællandske klub har fået bygget et bynært MTB-område, der er meget velbesøgt af unge og ældre, nybegyndere og øvede.

”Vi havde en del frivillige kræfter, der gerne ville udrette noget, og DGI hjalp med at få det til at ske. Med god støtte fra kommunen og nogle lokale entreprenører har vi nu fået vores egen lille cykel-oase Slagelse Bikepark.”

”I parken er der etableret et pumptrack, dirt jumps, freeride-linjer, xc-spor og et teknisk øveområde. Det synes de unge er helt vildt fedt. Den officielle indvielse finder sted i midten af oktober 2015, men allerede nu er der masser at prøve,” fortæller Rikke Nielsen, der står i spidsen for byggeriet af Slagelse Bikepark.

Skaber relationer og kom med gode idéer

DGI hjalp også økonomisk i opstartsfasen af projektet med den nye bane, men det var ekspertisen, der var det afgørende.

”DGI hjalp med at skabe de rigtige relationer og var med til de første møder med kommunen. En MTB-rytter og en kommunemand ved ikke nødvendigvis, hvad hinanden snakker om, og her er det bare rigtig godt at have en rutineret konsulent til at hjælpe med samtalen,” siger Rikke Nielsen.

”DGI kommer med mange gode idéer til, hvordan man kan gribe tingene an. De hjælper med at prikke hul på bylden, og det kan jo tit være det sværeste.”

 Vil du også have hjælp af DGI, så kontakt dit lokale DGI-kontor.