International MTB-instruktøruddannelse kommer til Danmark

DCU og DGI samarbejder om at tilbyde den internationale instruktøruddannelse EO-MTBing, så instruktører i Danmark kan uddanne sig på et mere professionelt niveau.

Med uddannelsens højeste niveau kan du arbejde professionelt som instruktør og guide i en lang række europæiske lande. Foto: Martin Paldan

Brænder du for de brede dæk og for at guide og instruere, så er der gode nyheder. For første gang er det nu blevet muligt at tage den internationalt anerkendte EO-MTBing certificering i Danmark. Det er en guide- og instruktøruddannelse for mountainbikeryttere, hvis højeste niveau giver mulighed for at arbejde som instruktør og guide i mange europæiske lande. Danmarks Cykle Union og DGI er gået sammen for at tilbyde uddannelsen til danske mountainbikeinstruktører i håb om at styrke kompetencerne ude i foreningerne. Det fortæller Signe Strandvig, der er programleder i DGI Cykling.

Læs også: Det myldrer frem med MTB-spor i de danske skove

"Instruktør er ikke en beskyttet titel, så det kan betyde et kompetenceløft i vores foreninger, at vi kan tilbyde en internationalt anerkendt uddannelse," siger hun.

Uddannelsen udbydes hos MTB-Slettestrand i Nordjylland og Flowteknik på Bornholm. Underviserne på den danske EO-MTBing uddannelse har lavet et stort stykke arbejde for at målrette uddannelsen til danske forhold.

"Der er tale om en uddannelse af høj international standard med undervisning af nogle af Danmarks bedste instruktører, så kursister kan se frem til et virkelig lærerigt og givende forløb," siger Signe Strandvig.

Tre niveauer af uddannelsen

Uddannelsens struktur læner sig op ad sporgradueringen fra DCU og DGI’s OnTrail-projekt, der har til formål at ensarte skiltningen af mountainbikesporenes sværhedsgrader. Strukturen er bygget op med tre forskellige niveauer, hvor niveau 1 eksempelvis er for dem, der vil guide og instruere på grønne og blå spor.

"Det er stærkt, at vi har et fælles sprog i dansk mountainbike med graduering af spor og nu også med en international instruktøruddannelse," siger direktør i DCU Jens Erik Majlund.

Kursister starter med at tage uddannelsens niveau 1, der henvender sig til foreningsmedlemmer, der vil involvere sig i fælleskørsel og mountainbikeaktiviteter på basisniveau. Uddannelsens niveau 3 er den højeste internationale standard, der giver mulighed for at arbejde mere professionelt som guide og instruktør. Deltagerne på kurserne lærer blandt andet at planlægge og afholde træninger og formidle mountainbiketeknikker. De første kurser er allerede planlagt, og prisen på 10.000 kroner inkluderer undervisning, overnatning, forplejning, eksamen og administrationsgebyr.