”Lige sådan idræt skal være for mig”

DGI Cross Duatlon på Kragerup Gods var en stor succes. Deltagerne blev konstant mødt af små og store udfordringer, og der var fart over feltet og store smil.

Siden 1400-tallet har der været planteavl, malkekvæg, svin, slagteri, mejeri og gartneri på Kragerup Gods på Vestsjælland. For 100 år siden besøgte Karen Blixen sin familie på godset. Og nu til dags er godset også hotel og konferencecenter.

Men et par timer en søndag formiddag var godset omdannet til kulisse for DGI Cross Duatlon 2016.

Glade deltagerere

Deltagerne skulle på mountainbike og i løbesko forcere godsets naturlige forhindringer, gennem skov og stier, over voldgraven og gennem den mere end 200 år gamle havestue i hovedhuset.

Og det var noget, der fik armene i vejret og smilet frem på de 200 deltagere. På løbets Facebook-side har der efter løbet være flere positive hilsner. Her får du tre af dem.

”Tak for en god oplevelse. Det var fedt at prøve for første gang. Skal helt sikkert prøves igen,” skriver Tommy Færgemand Christiansen.

De to distancer

Kort: 3 km løb - 8 km mountainbike

Lang: 3 km løb - 8 km mountainbike - 3 km løb - 8 km mountainbike

”Fed Rute - både løb og MTB,” skriver Morten Bune

”Takker for et super fedt arrangement, glæder mig til flere af dem,” skriver Jean Bang.

Et løb, der aldrig blev kedeligt

For at få uddybet, hvad der var så godt ved den strabadserne tur, har vi taget en snak med 43-årige Rasmus Nederskov. Han fortæller, at det især var intensiteten og den spændende rute, der gjorde det til en god oplevelse.

”Jeg tog cirka halvanden time om at gennemføre, og ikke en eneste gang tænkte jeg, at det var kedeligt. Der var masser af intensitet, og man skulle hele tiden været på, og det er bare lige 'spot on' for mig. Det er lige sådan idræt skal være for mig,” fortæller Rasmus Nederskov.

Rasmus har tidligere deltaget i DGI Crossløb, og han er vild med det kuperede terræn.

”Man giver jo fuld gas hele vejen, men jeg kunne alligevel nyde, at det var en flot rute. Selvom der ikke var så mange højdemeter, så var der masser af udfordringer."

Fed kulisse og plads til alle

Rasmus Nederskov dyrker normalt traditionel triatlon, og han har stor erfaring med at deltage i små og store stævner. Duatlon-stævnet på Kragerup Gods var alligevel noget specielt.

"Det var bare rigtig fedt. Det var en fed kulisse, og det gav bare noget ekstra til løbet. Det var meget varieret, og vi skulle jo ind gennem godset, over en bro, løbe på brosten og meget andet," siger Rasmus Nederskov.

"Det var en noget blandet flok, der stillede til start, men det gik nemt ude på ruten, som jeg oplevede det. Det var et super løb med plads til alle, og der var en rigtig god stemning."

Har du også lyst til at deltage i et DGI-løb? Se oversigten herunder og bliv inspireret til din næste udfordring med løb eller cykling.