Ny uddannelse for MTB-instruktører

Undervisere i topklasse står klar til at gøre dig til en endnu bedre MTB-instruktør.

MTB-instruktøruddannelsen giver dig mulighed for at komme på kursus hos nogle af Danmarks bedste undervisere. Foto: Martin Paldan

Der er godt nyt til dig, der er MTB-instruktør i din klub eller har lyst til blive det. DGI lancerer nemlig i foråret 2017 en helt ny MTB-instruktøruddannelse.

”Uddannelsen er udarbejdet af MTB-eksperter, der virkelig ved, hvad de laver. Og på kurserne er underviserne nogle af Danmarks bedste. Jeg er meget stolt af, at vi kan tilbyde en så god uddannelse til MTB-elskere i Danmark,” siger Ulrich Gorm, der er projektleder i DGI Cykling.

Sådan er uddannelsen bygget op

MTB-instruktøruddannelsen består af ét grundkursus og tre teknikkurser:

Målet med uddannelsen er at du får et solidt fundament for at kunne lære fra dig og instruere dine klubkammerater, der gerne vil blive bedre og have mere sjov på mountainbiken.

MTB-uddannelse med fokus på teknik

Den nye MTB-instruktøruddannelse bygger på erfaringer fra ”den gamle uddannelse” og fra de mange input, som DGI hele tiden modtager fra MTB-klubber og MTB-kørere i hele Danmark.

”Før i tiden var det farten og den mere race-mindede retning, man ønskede, men nu har mountainbikerne et ønske om at få styrket de tekniske kompetencer. Det har vi lyttet til, og jeg er meget glad for de tre nye teknikkurser,” siger Ulrich Gorm Albrechtsen.

”Vi tilbyder nu en uddannelse med fokus på progression, didaktik og videndeling frem for egenlæring. Mange klubber har trænere, der har kørt i flere år og som teknisk er rigtig dygtige, men de mangler værktøjerne til at lære fra sig. Dem kan de få på den nye uddannelse.”

De står bag

Den nye MTB-instruktøruddannelse er udviklet af DGI Cykling med de rutinerede instruktører Christian Terry, Michael Bremer og Mette Thorning i spidsen.

På kurserne i uddannelsen vil du møde nogle af Danmarks bedste undervisere, der alle brænder for at gøre dig til en bedre MTB-instruktør.

Er uddannelsen noget for mig?

Instruktøruddannelsen henvender sig primært til nuværende eller kommende instruktører  i mountainbikeklubber, der ønsker at have en god struktur, læring og ånd i deres træningstilbud. Du kan også tage uddannelsen, hvis du for eksempel underviser på en skole, en fritidsordning eller på din arbejdsplads.

Er du erfaren instruktør, der eventuelt har taget andre MTB-instruktørkurser, anbefaler vi, at du hopper direkte til teknikkurserne.

”En uddannelsesdag er ikke bare en dag, hvor du bliver en bedre MTB-instruktør. Det er også en hamrende sjov dag på mountainbiken,” siger Ulrich Gorm Albrechtsen.