Cykelløb indtager FDM Jyllandsringen

Der bliver noget for både familien og de garvede cykelryttere, når bilos skiftes ud med pedaltramp ved et nyt motionscykelløb ved Silkeborg i sommerferien lørdag 15. juli. Start og mål bliver på FDM Jyllandsringen.

Racerbanen FDM Jyllandsringen bliver omdannet til cykelarena for motionister. Foto: FDM Jyllandsringen

FDM Jyllandsringen har lagt asfalt til en lang række store motorløb med racerbiler - nu er det racercyklernes tur til at fræse rundt på Danmarks længste racerbane.

Og du har muligheden for at blive én af de mange glade cykelmotionister, der kører på FDM Jyllandsringen lørdag 15. juli 2017.

SIF Cykling og DGI Midtjylland er gået sammen om at arrangere motionscykelløbet i Silkeborg under navnet Silkeborg Cycle Challenge. Løbet arrangeres i anledning af Silkeborg IF’s 100 års jubilæum i 2017. 

”Det er oplagt at fejre denne begivenhed ved at arrangere et cykelløb, der skal vende tilbage år efter år,” fortæller løbsleder for Silkeborg Cycle Challenge, Lars Spang Kjeldsen fra SIF Cykling.

Der bliver tre distancer på Silkeborg Cycle Challenge, som vil henvende sig til vidt forskellige målgrupper alt efter, hvilket niveau cykelmotionisten befinder sig på. Og de tre distancer er navngivet, så de giver en indikation af, hvad de indeholder.

Silkeborg Cycle Challenge henvender sig til den brede befolkning, hvor der er plads til både familien, nybegynderen, elitemotionisten og børnene.

Spang Kjeldsen, Silkeborg IF Cykling

Start og mål på FDM Jyllandsringen

Udgangspunktet for Silkeborg Cycle Challenge bliver FDM Jyllandsringen, hvor både start og mål placeres. Samtidig bliver det et nøglepunkt for de tre ruter, da løbet afvikles som et sløjfeløb.

  • ”Den gode” på 25 km bliver familieruten, hvor alle kan være med. Der køres på gode veje uden væsentlige højdemeter i umiddelbar nærhed af Silkeborg by. Her køres én sløjfe, og deltagerne ender tilbage på Jyllandsringen. Den gode er samtidig første sløjfe for de, som har mod på længere ruter.
  • ”Den onde” på 85 km starter også ud med ”den gode” sløjfe og vender tilbage til FDM Jyllandsringen, hvorefter det gør løs på anden sløjfe i Søhøjlandets bakker, som Silkeborg både er berømt og berygtet for.
  • ”Den grusomme” på 100 km har de to første sløjfer med, inden den tredje og hårdeste sløjfe skal gennemføres. Her afsluttes løbet virkelig med manér. Efter rytterne har rundet Jyllandsringen to gange, ledes de ud i meget bakket terræn, mens tredje sløje også bliver krydret af passager med grusvejspavéer, hvor selv de stærkeste ryttere bliver udfordret.

Aktiviteter på FDM Jyllandsringen

Mens sløjfeløbet afvikles, vil der være mulighed for, at både børn og voksne kan boltre sig på Jyllandsringen med forskellige cykelaktiviteter. Der vil være både MTB og Crosscykel på en bane på FDM Jyllandsringens område, mens børnene får mulighed for at deltage i et medaljeløb på FDM Jyllandsringens anlæg.

”Silkeborg Cycle Challenge henvender sig til den brede befolkning, hvor der er plads til både familien, nybegynderen, elitemotionisten og børnene. Det er målet at lave en cykelevent med folkelig appel, hvor der er plads til både konkurrence og hyggeligt samvær,” siger Lars Spang Kjeldsen.

Tilmelding forventes åbnet midt i marts.