Kaptajnskurser styrker træning og sikkerhed i klubben

Hatting Cykelklub uddannede klubbens ni første kaptajner i efteråret. En rigtig god idé, mener formanden, der er tilfreds med nye træningsværktøjer og fokus på sikkerhed og god stil.

Foråret byder på en række holdkaptajnskurser rundt om i landet. Foto: Niels Husted

“Vores klub havde vokset sig større, og vi ville gerne hæve niveauet og øge sikkerheden, uden det gik ud over hyggen,” siger Lars Hansen, der er formand i Hatting Cykelklub.

Derfor sendte han ni medlemmer afsted på DGI’s kaptajnskursus i efteråret. Og der er stadig masser af hygge i klubben, nu er de dog endnu bedre klædt på til masser af gode og sikre timer på landevejen.

“Det var et rigtig fint kursus. Vi havde både nogle af vores dygtigste ryttere med og også nogle af dem, der mest kører for hyggens skyld. Udbyttet var forskelligt afhængig af niveauet, men alle fik noget med hjem,” siger Lars Hansen.

DGI's kaptajnskurser

Læs mere om kurserne.

Et kursus for alle

Og det er også meningen, siger Allan Sørensen, der er instruktør i DGI. Han har stået bag omkring 20 kaptajnskurser og havde også ansvaret, da Hatting IF deltog i efteråret.

“Kurserne er for alle, og der kommer både folk, der lige er startet i en klub og rutinerede, der har været der i mange år,” siger Allan Sørensen.

Ud over flere redskaber til at gennemføre en god træning, er der også masser af fokus på sikkerhed og at køre med GO’ STIL, som er et fokusområde i DGI. Det er vigtige elementer, mener han.

Undgå uheldige episoder

“Det er hele forudsætningen for et godt træningsforløb at man kommer hel hjem og ikke ender i uheldige episoder,” siger Allan Sørensen.

Det er formand Lars Hansen enig i, og han er glad for at de ni på kurset er blevet skarpere på sikkerhed og god stil og har spredt budskabet i klubben.

“Så er fundamentet på plads. Forholdet mellem bilister og cyklister er også meget i fokus, og som formand synes jeg, det er rigtig vigtigt med sådan et kursus, så vi er godt rustet. Hverken os på cykel eller bilisterne får noget ud af dårlige oplevelser,” siger Lars Hansen.

I løbet af den kommende tid tilbyder DGI igen en række kaptajnskurser. Se hvor og hvornår herunder.