Nyt cykelløb på Københavns brosten

Har du set Paris-Roubaix? Nu kan du prøve det bumlende brostensunderlag på din landevejscykel.

Nu har du mulighed for at prøve et rigtigt brostensløb i Danmark - både for motionister og de lidt mere øvede. Foto: 1000words/shutterstock.com

Nu har du muligheden for at prøve kræfter med et vaskeægte brostensløb her i Danmark til Stenbro Grand Prix.

Løbet henter sin inspirationen fra den verdenskendte forårsklasikker Paris–Roubaix, hvor de professionelle cykelryttere flere gange kommer over brostenspassager.

"Du får en unik mulighed for at køre cykelløb midt i København og med tilskuere helt tæt på," siger løbsarrangør Kristian Pugerup.

"Det indlagte brostenstykke i Stenbro Grand Prix har en noget mindre sværhedsgrad end ved Paris-Roubaix, fordi brostenen ligger relativt pænt og ordnet. Men for cykelmotionister, der aldrig har kørt på brosten før, vil det stadig være sjovt og udfordrende."

Kommer direkte gennem Øksnehallen

De samme elementer der er i spil til Paris – Roubaix, kan du opleve til Stenbro Grand Prix. Her vil suset fra et felt, der farer henover toppede brosten og igennem Kødbyens smalle gader, skabe en helt særlig stemning.

Stenbro Turen - for alle!

Cykelløbet Stenbro Turen giver alle, også dem der ikke dyrker cykelsport, en mulighed for at få en unik cykeloplevelse midt i København.

Lige som ved Stenbro Grand Prix er der brostensstykker. Ruten kommer omkring mange af de sidste og klassiske brostensgader i København.

Så modsat Stenbro Grand Prix er Stenbro Turen for ALLE.

Og hver omgang passerer feltet direkte gennem Øksnehallen.

"Cykelløbet afvikles på en kort rundstrækning over kort tid, hvilket gør det til en meget intensiv affære. Strækningen direkte gennem Øksnehallen omgang efter omgang bliver en helt speciel oplevelse," siger Kristian Pugerup.

TV2 sender live fra løbet

Stenbro Grand Prix køres samme dag, som der køres Paris–Roubaix, og derfor vil TV 2 transmittere live ude fra Stenbro Grand Prix.

Desuden vil du også kunne se afslutningen på forårsklassikeren ude til eventen. Du får med andre ord en komplet brostens-oplevelse.

"Det bliver en folkelig begivenhed, hvor vi sætter fokus på alle de fantastisk mange og alsidige muligheder, der er for at bruge cyklen i København – og i skovene og på landevejene," siger Kristian Pugerup.

Programmet for dagen

10:30 Øksnehallen og boder/stande åbner (indskrivning til cykelløb åbner. TV2 starter live transmission af Paris–Roubaix 2017

11:50 Start ”Stenbro Grand Prix” – Motions-klassen (40 min. + 1 omgang)

13:10 Start ”Stenbro Turen” (ca. 2 timer)

13:20 Start ”Stenbro Grand Prix” – Supermotions-klassen (45 min + 1 omgang)

15:00 Præmieoverrækkelse

15:10 Mål ”Stenbro Turen”

17:30 Afslutning på live transmission af Paris–Roubaix 2017

18:00 Tak for i dag