Stjerneløbet byder på fart, hygge og fest

Uanset om du er til hyggetur, konkurrenceløb eller bare fed stemning, er Stjerneløbet klar til at give en god oplevelse.

I 2017 havde mange en god oplevelse til Stjerneløbet i Roskilde.

Der kommer cykelmotionister og eliteryttere fra hele landet, når det traditionsrige Stjerneløbet igen lægger ramme til en fantastisk cyklefest 3. juni i Roskilde.

Det er en fest, hvor alle er inviteret. Stjerneløbet er nemlig tre løb i ét. Der er et motionsløb med præmier for enkeltryttere eller hold, et familieløb for dem, der kører mest for hyggens skyld, og sidst, men ikke mindst er der løbet for eliteryttere - et løb som nogle af Danmarks bedste cykelryttere tidligere har vundet.

En af de mange deltagere til det over 100 år gamle Stjerneløbet bliver Harry Luimes, der deltager i motionsløbet med tre andre mænd fra den lokale cykelklub Team Fart På i Glumsø.

Stjerneløbet

Læs meget mere om det traditionsrige løb her.

Der er tilmeldingsfrist 30. maj, så hvis løbet lyder som noget for dig, så skynd dig at kigge forbi tilmeldingssiderne og få en fed oplevelse!

Tilmeld dig motionsløbet her 

Tilmeld dig familieløbet her

Mange højdepunkter

“To fra holdet deltog sidste år og har talt rigtig varmt om det. Jeg kunne ikke selv deltage, men glæder mig meget til at køre løbet i år,” siger Harry Luimes.

Han glæder sig af flere årsager. På den ene side til hygge og samvær med holdkammeraterne og de andre deltagere, men til også konkurrenceelementet i det cirka 50 kilometer lange motionsløb, der tester formen.

Men man behøver ikke køre hurtigt for at deltage i Stjerneløbet, der også har et familieløb for store og små. Her kører deltagerne 18 kilometer af eliterytternes rute og mærker stemningen fra et rigtigt konkurrenceløb. Emilie Nicolaisen fra Roskilde deltager selv i motionsløbet, mens hendes mand og to børn skal køre familieløbet med flere andre bekendte.

Støtter et godt formål

“Vi har aldrig før kørt Stjerneløbet, men vi glæder os meget. Når vi alle er i mål, samles vi og spiser frokost sammen og nyder stemningen på Stændertorvet”, siger hun.

Emilie har en ekstra årsag til at deltage i cykelløbet. Hendes far har nemlig sclerose. 2018-udgaven af Stjerneløbet samarbejder med Scleroseforeningen, og en del af tilmeldingsgebyret går til det gode formål.

”At Stjerneløbet i år samarbejder med Scleroseforeningen har naturligvis en betydning for, at vi deltager i løbet. Vi vil gerne være med til at gøre opmærksom på sagen og samle ind til forskning”, siger hun.

Se nogle af landets hurtigste

Løbet får også besøg fra nogle lynhurtige eliteryttere, der skal køre den særlige, stjerneformede rute. Tidligere har ryttere som Ole Ritter, Magnus Cort og Michael Valgren vundet løbet.

En af dem, der sidste år var tæt på, er den danske mester Mads Pedersen, der blev nummer tre. I år deltager han igen.

“Stjerneløbet er et exceptionelt cykelløb. Så kom ud og vær med, join us og nyd det med familien. Her er chancen for at se et rigtigt cykelløb med mange professionelle. Det bliver super godt,” siger Mads Pedersen, der kører for det professionelle hold Trek-Segafredo.