Team Bike4Kids donerer 210.000 kroner til SMILfonden

Cykelklubben Bike4Kids cyklede i sommer Danmark rundt for at samle penge ind til godgørende formål. Et medlemskab hos DGI og Danmarks Cykle Union skal gerne ende ud i, at der næste sommer kommer endnu flere med ud og cykler for velgørenhed.

Poul Krarup og deltagerne fra dette års Team Bike4Kids overrækker Sisse Fisker og SMILfonden en check på 210.000 kroner, som skal gå til børneafdelinger på landets hospitaler. Foto: Poul Krarup/Team Bike4Kids

Sommeren 2019 cyklede Team Bike4Kids Danmark rundt på 8 dage og indsamlede i alt 210.000 kroner til børn, der lider af alvorlige og kritiske sygdomme. 1.100 km blev tilbagelagt af deltagerne, og nu overrækkes den store check med de indsamlede sponsormidler til Sisse Fisker, der er stifter af SMILfonden.

"Vi har i mere end et halvt år arbejdet med at samle sponsorater ind og træne op til turen Danmark rundt. Derfor er det også med stolthed, at vi i dag kan overrække resultatet af dette arbejde," siger stifteren af Team Bike4Kids, Poul Krarup.

Poul Krarup startede foreningen Bike4Kids i efteråret 2018 med det formål at samle penge ind til godgørende formål. Konceptet går ud på, at der er ugentlige cykeltræninger, og så kulminerer det med en tur Danmark rundt, hvor det især er muligt at give sponsorerne en hel del eksponering. Foreningen har nu igangsat en proces med at få udbredt kendskabet, så endnu flere vil cykle med på turen næste år. Det sker i samarbejde med DGI og DCU under Bevæg dig for livet - Cykling.

Penge til landets børneafdelinger

"Vores hovedformål er at samle penge ind, men overlader det til andre at finde den bedste anvendelse for pengene. Derfor var det nærliggende, at vi ville donere de indsamlede sponsorater til SMILfonden, der netop har til formål at forsøde tilværelsen for børn på de danske hospitaler," uddyber Poul Krarup.

Hos SMILfondens stifter, tv-vært og foredragsholder Sisse Fisker, er der naturligvis glæde over den store check.

"Jeg er vildt imponeret over, hvor mange penge Team Bike4Kids har samlet ind på det allerførste år. Det er en stor ære at modtage den flotte donation, og den skal blandt andet bruges til vores julekoncerter på alle landets børneafdelinger," siger Sisse Fisker.

Team Bike4Kids er allerede i fuld gang med at planlægge næste års tur Danmark rundt, som vil finde sted fra lørdag den 27. juni til lørdag den 4. juli - med start og slut på Frederiksberg Rådhusplads.

Kunne du selv tænke dig at deltage, og vil du læse mere om cykelholdet, kan du besøge hjemmesiden www.bike4kids.dk.