Silkeborg Cycle Challenge

Vi gentager successen lørdag 8. september 2018 kl. 10.00

Silkeborg IF Cykling og DGI indbyder til et unikt motionscykelløb ved Silkeborg i storslåede rammer.

FDM Jyllandsringen danner base for cykelløbet og den cykelfest, der finder sted lørdag 8. september 2018 kl. 10.00. 

Skal du sætte rekord på FDM Jyllandsringen

Selvom Jan Magnussens banerekord nok er uden for rækkevidde, byder vi op til en fed konkurrence, når du er kommet i mål på Silkeborg Cycle Challenge.

Efter du har hvilet benene lidt og fået sukker i kroppen, kan du lave et angreb på banerekorden – vel at mærke på cykel.

Vi laver en rangliste, som ajourføres år efter år.

Ud over præmier til den hurtigste mand og kvinde på de 2,3 km er der naturligvis lodtrækningspræmier blandt alle, der sætter en tid. Så kom og konkurrér med de allerhurtigste eller opnå håneretten i klubben.

Det er ikke nødvendigt at tilmelde sig dette, da din startbillet til Silkeborg Cycle Challenge automatisk giver dig mulighed for at sætte et forsøg på rekorden.

Tilmelding er åben. 

Ruterne

Der er 3 ruter til Silkeborg Cycle Challenge på henholdsvis 34 km, 104 km & 134 km. Læs yderligere om ruterne nederst på siden. 

Efter hver sløjfe vil der være depot på FDM Jyllandsringen.

Her vil du kunne tanke op med vand, energidrik og energiprodukter fra Powerbar.

Det betyder, at på Den Onde (104 km ruten), vil der være depot efter ca. 34 km.

På Den Grusomme (134 km ruten) vil der være depot efter ca. 34 km og efter ca. 104 km.

Løbsreglement

  • Deltagelse sker på eget ansvar
  • Der skal benyttes hjelm på alle distancer
  • Færdselsloven skal overholdes på alle tidspunkter
  • Det er ikke tilladt at benytte tri-udstyr på cyklen

Cykelløb i Silkeborg for alle 

Vi vil som arrangør lægge os i selen for, at der er noget for alle.

Ruterne bliver lavet, så der er noget for både familier, hyggemotionister og de mere erfarne.

Gratis børneløb for alle 

Mens det ”rigtige” Silkeborg Cycle Challenge er i gang, har vi to gratis børne-medaljeløb på FDM Jyllandsringen. Det ene er for de helt små børn på løbecykler (2-4 år), mens det andet er for de lidt større børn (fra 5 år og opefter).

FDM Jyllandsringen er denne dag en legeplads for alle cyklister, og for børnene er det et rigtig godt sted at lege på cyklen, da der ingen trafik er, og banen er spærret af.

De yngste (2-4 år) cykler på en lille, lukket bane (ca. 350 meter) med egen start/målportal. Det er gratis at deltage for alle, også selv om forældrene ikke deltager i Silkeborg Cycle Challenge. 

GRATIS BØRNELØB FOR ALLE

Vi har to børneløb, et for de 2-4-årige og et for børn på 5 år og opefter.

Børnene kan køre så mange omgange, de har lyst til i tidsrummet 10.10-12.00. Som forælder er du tæt på dit barn hele tiden, og alle deltagende børn får en medalje.

For de lidt større børn (5 år og opefter) er der et medaljeløb på selve banen på en rundstrækning på ca. 1,6 km. Her kører deltagerne så mange omgange, de kan på 20 minutter. Det er gratis at deltage i dette medaljeløb, også selv om forældrene ikke deltager i Silkeborg Cycle Challenge. Alle deltagere får en medalje. Dette medaljeløb køres kl. 10.10 – kl. 10.30. Forældre er velkomne til at cykle med deres børn rundt på banen.

Børn og familier er naturligvis også velkomne til at tilmelde sig vores familierute på 34 km ved Silkeborg Cycle Challenge.

Så mød op på FDM Jyllandsringen lørdag 8. september til en dag for hele familien.

Ruterne til Silkeborg Cycle Challenge

”Den Gode” på 34 km bliver familieruten, hvor alle kan være med. Der køres på gode veje uden væsentlige højdemeter i umiddelbar nærhed af Silkeborg by. Her køres én sløjfe, og deltagerne ender tilbage på Jyllandsringen. Den gode er samtidig første sløjfe for de, som har mod på længere ruter.

Se DEN GODE rute her.

”Den Onde” på 104 km starter også ud med ”den gode” sløjfe og vender tilbage til FDM Jyllandsringen. Herefter går det løs på anden sløjfe i Søhøjlandets bakker, som Silkeborg både er berømt og berygtet for.

Se DEN ONDE rute her.

”Den Grusomme” på 134 km har de to første sløjfer med, inden den tredje og hårdeste sløjfe skal gennemføres. Her afsluttes løbet virkelig med manér. Efter rytterne har rundet Jyllandsringen to gange, ledes de ud på en intens afslutning krydret med grusvejspavéer, hvor selv de stærkeste ryttere bliver udfordret. I alt rammer rytterne 3 sektioner med grusvejspavéer.

Se DEN GRUSOMME rute her.