Stjerneløbet i Roskilde

Deltag i en ægte landevejsklassiker, og skriv dig ind i historien, når cykelløbet med mere end 100 år på bagen løber af stablen på Stændertorvet i Roskilde søndag den 3. juni 2018.

Ole Ritter, Magnus Cort og Michael Valgren har alle vundet løbet. Nu kan du også prøve kræfter med cykelløbet.

DGI og Roskilde Cykle Ring har givet klassikeren et tvist med et løb for motionister. På den måde kan du opleve historiens vingesus og stemningen til et rigtigt cykelløb med trafikofficials, tidtagning og masser af cykel-kendisser. Bevæg dig for livet - RIDERS sørger for, at du kommer sjovt, sikkert og trygt gennem løbet.

Kør alene eller med dit hold

Stjerneløbet starter med motionsløbet, hvor du enten kan teste din egen form eller samle et hold på fire. Alle ryttere starter på samme tid, og er I et hold, kan I køre de ca. 50 km sammen fra start til slut. Der er præmier til hurtigste hold (mænd, kvinder og mix), hurtigste mand og naturligvis hurtigste kvinde.

Tilmeld dig eller dit hold >

Tag familien med til cykelfest

Her handler det ikke om at komme først men om at have det sjovt sammen. 
Som noget nyt udvider vi Stjerneløbets motionsløb og eliteløb med et familieløb, hvor store og små sammen kan køre 18 km af stjerneruten til et rigtigt cykelløb med trafikofficials, førerbil og masser af cykel-kendisser.
Alle typer cykler er velkomne. Cykelhjelm er et krav, og vi kører efter færdselslovens regler. I skal være opmærksomme på, at I skal kunne køre de 18 km på minimum to timer, så I er sikkert i mål, inden eliteløbet skydes i gang.

Tilmeld dig og din familie >

Støt en god sag

2018-udgaven byder på et samarbejde med Scleroseforeningen, der med eventen Cykelnerven samler penge ind til forskning i sygdommen. I Danmark lever ca. 15.000 mennesker med diagnosen, og Danmark har en af de højeste forekomster af sclerose i verden. Når du tilmelder dig Stjerneløbet, går en del af tilmeldingsgebyret til Scleroseforeningen.

Folkefest på Stændertorvet

Når målstregen er krydset, kan du parkere cyklen og nyde lækre, lokale mad- og drikkevarer på Stændertorvet, mens eliterytterne kører om sejren i klassikeren. Løbet bliver speaket fra scenen, og du kan følge rytterne med livetracking på storskærmen. Så bliv hængende, og få en på opleveren.

Eliten er klar

Det danske stortalent Julius Johansen løb med sejren i 2017-udgaven. Stjerneløbet har plads til 60 eliteryttere, der kører ud på den særlige stjerneformede rute, der med sine fem "fingre" sørger for, at rytterne kommer ind forbi Stændertorvet flere gange. Se resultatet for 2017. Det gør løbet super seværdigt. Du kan se billeder fra dagen på Stjerneløbets Facebookside.

2018-udgaven er støttet af Roskilde Kommune.