Stjerneløbet i Roskilde

Deltag i en ægte landevejsklassiker, og skriv dig ind i historien, når cykelløbet med mere end 100 år på bagen løber af stablen på Stændertorvet i Roskilde den 14. juni 2017.

Ole Ritter, Magnus Cort og Michael Valgreen har alle vundet løbet. Nu kan du også prøve kræfter med 51 km af stjerneruten.

DGI og Roskilde Cykle Ring har givet klassikeren et tvist med et løb for motionister. På den måde kan alle opleve historiens vingesus og stemningen til et rigtigt cykelløb med trafikofficials, tidtagning og masser af cykel-kendisser. I år med et nyt tiltag - en kørende servicevogn, der hjælper dig, hvis du har en punktering eller en anden defekt på ruten. Du kommer ind forbi Stændertorvet hele tre gange, hvor publikum hepper på dig.

Kør alene eller med dit hold

Stjerneløbet starter med motionsløbet kl. 17.30, hvor du enten kan teste din egen form eller samle et hold på fire. Alle ryttere starter på samme tid, men det er to løb i et. Der er præmier til hurtigste hold (mænd, kvinder og mix), hurtigste mand og naturligvis hurtigste kvinde. OBS! Ruten skal køres med minimum 25 km/t. På grund af løbets afvikling er vi desuden nødt til at stoppe de motionsryttere, der ikke kan nå ud på den sidste del af ruten fra Stændertorvet mod Tune inden kl. 19.00. Det er ikke tilladt at køre med TRI-styr, og alle skal have cykelhjelm på.

Folkefest på Stændertorvet

Når målstregen er krydset, kan du parkere cyklen og nyde lækre, lokale mad- og drikkevarer på Stændertorvet, mens eliterytterne kører om sejren i klassikeren. Løbet bliver speaket fra scenen, hvor der også er DJ. Så bliv hængende, og få en på opleveren.

Eliten er klar

Michael Mørkøv fra Team Katusha—Alpecin er blandt de eliteryttere, der har meldt sig klar til start. Han blev nummer to sidste år og går målrettet efter sejren i år. Stjerneløbet har plads til 60 eliteryttere, der kører ud på den særlige stjerneformede rute, der med sine fem "fingre" sørger for, at rytterne kommer ind forbi Stændertorvet flere gange. Det gør løbet super seværdigt. Du kan se billeder fra dagen på Stjerneløbets Facebookside.