På cykel - udvikling af cykelsporten

Initiativet På cykel giver dig flere, bedre og billigere tilbud, der hjælper dig i gang med motionscykling eller udvikler dine kompetencer på cyklen.

På cykel er et initiativ, der skal få flest mulige danskere i gang med at motionere på cykel - og blive ved med det. 

Initiativet er støttet af Nordea-fonden, og de ekstra midler til cykelsporten bliver brugt på at skabe aktivitet for dig, der elsker livet på den tohjulede.

Nordea-fonden har et almennyttigt og velgørende formål og støtter det gode liv. Og hvilket liv er bedre end det på cyklen?

Kør sammen med andre

Cykling er sjovere og mere sikkert sammen med andre. Cykelklubber over hele Danmark står klar til at tage godt imod.

På cykel har fokus på at hjælpe dig, der:

  • gerne vil i gang på cyklen, men som ikke helt ved, hvordan du skal gribe det an
  • er kvinde og helst kun vil køre sammen med andre kvinder
  • cykler alene og gerne vil køre i fællesskab og opleve det helt særlige ved det
  • allerede kører eller vil i gang med landevejscykling eller MTB, og som gerne vil udvide dine færdigheder
  • har en holdkaptajn, landevejstræner eller -instruktør gemt i maven
  • eller dig, der drømmer om at blive uddannet MTB-instruktør

Billigere tilbud til dig

Nordea-fonden giver i en periode ekstra tilskud til en lang række kurser, skoler, træningsforløb og løb - bland andet:

Korte events med inspiration og læring

Vi tilbyder korte events på en enkelt dag eller aften, de såkaldte spotkurser, inden for både MTB og landevejscykling. Det kan for eksempel være mekanikerkurser, så du selv kan klare småreparationer. Eller ”Kom og prøv en cykel”, hvor vi stiller en racercykel eller en MTB til rådighed, så du uden for store omkostninger kan finde ud af, om det er en motionsform for dig.

Skoler med fokus på det basale

Der bliver udbudt MTB-skoler og cykelskoler, som er 3 ugers forløb, hvor du bliver introduceret til de basale ting, du har brug for at vide, når du vil i gang på cyklen. 

Træningsforløb og motionsløb

Når du har fået blod på tanden, tilbyder vi træningsforløb af 8-12 ugers varighed. Her lærer du at blive endnu bedre og mere målrettet i din træning. Ofte vil vores træningsforløb blive afsluttet med, at du med din træningsgruppe samlet deltager i et af DGI’s mange spændende motionsløb

Uddan dig som holdkaptajn eller instruktør

Hvis du har mod på at være den, der kører forrest, planlægger træningen og har overblikket, når I træner sammen i klubben, så er DGI's grunduddannelse som landevejskaptajn eller grunduddannelsen på MTB noget for dig.

Har du mod på mere, og vil du gerne lære dine klubkammerater at blive endnu stærkere på cyklen, så har du også muligheden for at tage DGI’s instruktøruddannelse moduler både inden for MTB og landevejscykling, 

Nedenfor finder du alle vores arrangementer - det fremgår af arrangements beskrivelse, om der er ekstraordinært tilskud.