3 bud på fede MTB-løb i 2019

Mangler du et mål med vintertræningen og har du mod på at prøve kræfter med et løb i udlandet? Få inspiration til tre forskellige og fede løb, du kan sætte dig som mål at køre i 2019. Der er både noget for de meget og mindre rutinerede.

Der er masser af muligheder for gode spor og oplevelser i udlandet i 2019, uanset om du er øvet eller nybegynder. Foto: Martin Paldan

Vinteren er over os, og med den følger kulde og mørke og måske også en dalende motivation for at kaste sig op på mountainbiken og fræse rundt i våde, mudrede spor. Selvom vi har passeret nytår, ligger sommeren stadig langt ude i horisonten, så selvom du hungrer efter tørre og hurtige spor, må du fortsat væbne dig med en god portion tålmodighed.

Vintermørket kan også bruges til lidt eftertænksomhed. Måske fik du ikke det ud af sommersæsonen, som du ville? Måske har du allerede gjort dig tanker om 2019, men hvis du går og mangler lidt inspiration til, hvad du skal træne til hen over vinteren, har vi her tre gode bud:

Den enkle

Løb: Bockensturen
Dato: 31. august 2019
Hvor: Sverige
Form: Maraton.
En rute som er minimum 40 km uden loop. Køres typisk som én lang rute, hvor du ikke kører flere omgange.

I dette maraton kan du vælge mellem flere distancer, så der er lidt for en hver smag. Du kan køre den korte på 30, en på 50, den lidt længere på 75 og den helt lange på 100 km. Har du børn, er der også en distance til dem. Der køres med udgangspunkt fra Varbergs fæstning mod Påskberget og gennem de smukke bøgeskove i Åkulla. Løbet kan eventuelt kombineres med en forlænget weekend med familien.

Læs mere om løbet her: Bockensturen

Den sjove

Løb: Beitostølen Funduro
Dato: 20. juli 2019
Hvor: Norge
Form: Enduro.
I enduro handler det både om at være god teknisk på spor, der primært går ned ad bakke, men også om at være i god form. Et enduroløb er delt op i specielstages, hvor der bliver taget tid, og transferstages hvor man enten cykler, shuttler eller kører i lift hen til næste specialstage. I nogle enduroløb har hver rytter et begrænset tidsrum til hver transferstage, og hvis man ikke overholder sin tid, får man en pointstraf.

Beitostølen Funduro handler dog mest om at have en god oplevelse på sporet, mere end om fart og god form. Der er ét spor som køres nedad, så tager du liften op, for at køre ned igen. Løbet varer 2,5 timer og den der har kørt flest omgange, vinder. På de mest tekniske sektioner vil der være en alternativ linje, så de fleste vil kunne deltage. Men du skal være hurtig, for der er kun 50 pladser til løbet!

Læs mere om løbet her:  Beitostølen Funduro

Den hårde

Løb: Cape Epic
Dato: 17. – 24. marts 2019
Hvor: Sydafrika
Form: XC.
Cape Epic siges at være verdens hårdest mountainbikeetapeløb og køres både af licensryttere og ambitiøse motionister. Det foregår i det bjergrige Western Cape med start i Cape Town og køres med en makker. Man må aldrig være mere end to minutter væk fra sin makker. I 2019 køres der samlet 624 km og 16.650 højdemeter fordelt på en prolog og syv etaper.

Læs mere om løbet her: Cape Epic