3 bud på MTB-mål for 2018

Få inspiration til 3 forskellige og fede løb, du kan sætte dig som mål at køre i 2018 - der er både noget for de meget og mindre rutinerede.

Der er store oplevelser og sjove spor for både den nye og rutinerede i 2018. Foto: Martin Paldan

Så kan vi ikke komme uden om det ret meget længere. Sommeren er længe væk, mørket banker på og drømme om tørre, varme spor begynder at melde sin ankomst.

Måske fik du det ud af sommersæsonen, som du ville? Måske går du allerede i tanker om mål for 2018. Hvis du går og mangler lidt inspiration til, hvad du skal træne til hen over vinteren, har vi her tre gode bud.

Den enkle

Løb: Birkebeinerrittet
Dato: 25. August 2018
Hvor: Norge
Form: Maraton. En rute som er minimum 40 km uden loop. Køres typisk som én lang rute, hvor du ikke kører flere omgange.

Ruten til dette maraton er 86 km lang og går gennem imponerende bjerge, skove og dale fra landsbyen Rena til den olympiske by Lillehammer. Løbet er for både motionister og dem med lidt større ambitioner. Det kan eventuelt kombineres med en forlænget weekend med familien

Læs mere om løbet her: Birkebeinerrittet

Den sjove

Løb: Kenny Enduro Ride
Dato: TBA (plejer at ligge i start juli)
Hvor: Frankrig
Form: Enduro. I enduro handler det både om at være god teknisk på spor, der primært går ned ad bakke, men også om at være i god form. Et enduroløb er delt op i specielstages, hvor der bliver taget tid, og transferstages hvor man enten cykler, shuttler eller kører i lift hen til næste specialstage. I nogle enduroløb har hver rytter et begrænset tidsrum til hver transferstage, og hvis man ikke overholder sin tid, får man en pointstraf.

Tre dage med fede spor i de Sydfranske alper. 8.000 nedad og 2.000 højdemeter op, differencen på de 6.000 højdemeter opad klares med shuttlebus og skilift. Nætterne tilbringes i hytter, og maden bliver serveret, så det eneste, du skal tænke på, er lækre spor om dagen og hygge om aftenen.

Læs mere om løbet her: Kenny Enduro Ride

Den hårde

Løb: Mitas 4 islands MTB stage race
Dato: 11. april 2018 – 14. april 2018
Hvor: Kroatien
Form: XC. Her er det den hurtigste og stærkeste, der vinder. Teknisk sværhedsgrad varierer alt efter terræn. Til dette løb skal du dog forvente en høj grad af tekniske singletracks, så det er ikke et løb for nybegynderen.

Holdløb med fire etaper, hvor der køres omkring 270 km og over 5.000 højdemeter. Hvert hold består af to ryttere. De fire etaper køres i smukke omgivelser på øerne Krk, Rab, Cres og Lošinj. Nætterne tilbringes enten på hotel eller i en båd, der sejler dig fra etape til etape. Forplejning varierer alt efter tilvalg.

Læs mere om løbet her: Mitas 4 islands MTB stage race