4 fede feriemål på MTB

Har du endnu ikke feriedestinationen helt på plads, eller har du nogle fridage uden planer, så har vi et par forslag til steder, du kan besøge med din mountainbike.

Du behøver ikke køre langt, hvis du vil have fede mtb-oplevelser i sommerferien. Silkeborg har bl.a. Nordskoven og Vesterskoven og den nye Bikepark, og i Almindingen på Bornholm finder du også nogle helt unikke spor. Foto: Bent Nielsen

Har du et hul i kalenderen, eller savner du lidt inspiration til et par sjove dage på din mountainbike, så er der nogle oplagte MTB-destinationer, du kan besøge i løbet af din ferie.

Læs også: DK's bedste MTB-ruter: Kør i klipper på Bornholm

DGI Mountainbike har spurgt vores egen idrætskonsulent Mette Thorning og Christoffer Riis Svendsen, projektleder på OnTrail i Danmarks Cykle Union, hvilke steder de gerne vil besøge med deres MTB i løbet af sommeren, og de er hver især kommet med to forslag.

Og det bedste er: Du behøver ikke engang køre særlig langt! To af feriedestinationerne findes således her i Danmark, og de to andre er nogle timers kørsel på den anden side af grænsen:

  • Almindingen (Bornholm)

Er du på solskinsøen, vil det være nærliggende at tage et smut til Almindingen midt på Bornholm. Her er der både nemme flowspor, klipper og features, der giver god luft under hjulene. Man kan få mange timer til at gå med at suse ned ad sporet, og derefter træde langsomt op igen til udgangspunktet.

Der er to samlingspunkter, hvorfra man kan vælge flere forskellige spor ned alt efter temperament. Her kan du også finde en kiosk, borde og muligheder for at gå ture i den smukke bornholmske natur, hvis resten af ferieselskabet ikke har lyst til at drøne ned af de sprøde spor. Når du har drønet Almindingen tyndt, kan du passende tage en tur på spor som eksempelvis Skovlysporet eller Paradisbakkerne.

Læs også: Prøv de 10 bedste MTB-ruter
  • Silkeborg

Danmarks Outdoorhovedstad har selvfølgelig de fantastiske og velkendte spor i Nordskoven og Vesterskoven. Men nu har Silkeborg også netop åbnet en Bikepark, som ligger inde i et mindre skovområde i den nordlige del af byen. Bikeparken er bygget af sporbyggere fra syv forskellige nationer og er et eksempel på, at man kan bygge en bikepark på internationalt niveau i en lille skov med under 40 højdemeter.

Bikeparken må ikke forveksles med almindelige trails i sværhedsgrad, selv om der både er blå, rød og sort graduerede nedkørsler. Der er fokus på, at man kan udvikle sin hoppeteknik i Bikeparken, og det anbefales at bruge et udvidet sortiment af sikkerhedsudstyr. Fullface-hjelm, rygskjold, knæ- og albuebeskyttere anbefales på det kraftigste, især på rød og sort, hvor der er steder med otte-ti meter hop. De fleste med en smule erfaring vil have masse af sjov på blå flow, og hvis man starter på at øve hop, er der en rigtig fin blå hoplinje, hvor man kan starte udviklingen.

  • Vallåsen Bikepark (Sverige)

Befinder du dig i København eller i det nordsjællandske, er Vallåsen Bikepark stedet du skal til, hvis du har hang til sus i maven og luft under hjulene. Der er lift, så du ikke behøver at bruge energien på at køre op. Når du skal ned, er der ti forskellige nedkørsler at vælge mellem. Én grøn, to blå, fem røde og to sorte. Det betyder, at der er noget for enhver smag, så man kan få stillet sin sult, alt efter om man er ny i en bikepark eller mere rutineret.

Er du usikker på, hvordan du får din cykel med i liften, hjælper det søde personale altid, hvis du beder om det. For foden af pisterne er der opholdsområde med borde og en lille butik, hvor du kan købe mad, hvis du ikke selv gider at lave madpakke. Ligeledes er der grillhytte, vaskeplads, toiletter og en pumptrackbane. Har du ikke en mtb, der er egnet til at køre bikepark, kan man leje på stedet.

Læs også: 3 bud på fede MTB-løb i 2019

Omgivelserne er smukke, så har du familie, der gerne vil noget andet, kan en vandretur i den grad anbefales. Så kan man mødes til frokost og lade op, inden turen går med liften eller på vandreeventyr.

  • Harzen (Tyskland)

Ca. 400 km fra den dansk-tyske grænse starter National Park Harzen. Et kæmpe område med masser af smuk natur, spændende spor og masser af højdemeter. Her besøger mange cykel- og mountainbikeklubber området for at få højdemeter i benene og fede nedfarter. Der er adskillinge bikeparker, men der er tre som er særligt populære og velegnede til førstegangsbesøg - Skt. Andreasberg, Hahnenklee og Braunlage.

Her er det op sammen med mtb’en i liften, og så bare ellers have det sjovt nedad. Hvis man er mere til ture, kan det anbefales at booke en guide. Der er danske guider og masser af billige hoteller i Harzen.