Mandfolk på MTB hitter: Flere nye hold spirer frem

Mountainbike, hvor der er skruet ned for tempo og ambitionsniveau, er blevet et hit blandt store mænd. Lokale initiativtagere har startet flere nye hold, og du kan komme med.

Over 20 steder i Danmark kan du nu køre MTB med hyggen i centrum. Hald Ege, Kolding, Taulov-Skærbæk og Svendborg er blot nogle af de nye prikker på Danmarkskortet over byer med Mandfolk på MTB. Det er MTB-hold for mænd, der spiser op hver aften og som måske har lidt ekstra på sidebenene.

Læs også: Store mænd i stærkt MTB-fællesskab

Michael Dal er en af folkene bag Mandfolk på MTB i Taulov-Skærbæk. Han blev inspireret af Henrik L. Rasmussen, der er en af initiativtagerne bag det første Mandfolk på MTB-hold i Ry, der blev startet op i foråret 2018.

"Henrik gav mig motivationen til at blive tovholder på, at vi fik dette tiltag lokalt, hvor jeg bor. Vi vil gerne skabe et frirum på cyklen, hvor der er fokus på det sociale, og hvor motionen spiller en sekundær rolle. Det tror jeg tiltaler rigtig mange mænd," siger Michael Dal.

Højt humør, lavt tempo

Mandfolk på MTB er et koncept under Bevæg dig for livet – Cykling, hvor Martin Wang Hjørngaard er udviklingskonsulent. Han forklarer, at konceptet henvender sig til mænd som føler, at den traditionelle cykelklub ikke er noget for dem.

"Der findes så mange familiefædre og andre mandfolk ude i Danmark, som på et tidspunkt fik en ide om, at det der MTB ville være en super god motionsform for dem. Men hvis man har en forestilling om, at ambitionsniveau og tempo er alt for højt nede i den lokale MTB-klub, så ender det med, at cyklen får lov at stå til pynt i garagen. Den historie møder vi desværre ofte," siger Martin Wang Hjørngaard.

Her finder du Mandfolk på MTB

Vil du også med Mandfolk på MTB på tur?

dette kort er det let at finde det nærmeste sted, hvor 'Mandfolk på MTB' cykler. 

 

Andre har måske tidligere forsøgt sig i den lokale klub, men oplevet, at de ikke kunne følge med eller følt sig som en hæmsko for alle de andre. Mandfolk på MTB vil derfor tilbyde dem, som fylder ekstra godt i landskabet, et hyggeligt og social fællesskab med ligesindede, hvor tempoet er skruet ned.

Starter stille og roligt ud

I Taulov-Skærbæk mødte flere end 40 mænd op til infomøde i midten af januar, og det var mænd i alle størrelser. 18 mandfolk var mødt frem, da holdet var afsted på jomfrutur lørdag 2. februar. Og det var på trods af voldsomme mængder vand både før og under turen.

"Det var en rigtig fin tur på 21 km, langt hovedparten på brede stier og veje. Krydret med et par gode bakker og lidt sti-kørsel, så vi fik noget mudder på kroppen. Vi starter stille og roligt ud med nemme ture. Vi vil ikke køre spor, vi alligevel ikke har teknik til. Lige nu handler det om det sociale, at få nogle mænd ud på cyklen med hyggen for øje," siger Michael Dal, der også har en opfordring til andre mandfolk:

"Jeg håber, at alle mænd, der har lyst, men måske mangler modet, tør møde op på de her hold. Så er udstyr og niveau fuldstændig underordnet. Det er alligevel ligegyldigt at gå op i 30 grams vægtforskel på flaskeholdere, når du vejer 100 kg."

Hvis du vil med Mandfolkene ud at køre på mountainbike, så skal du ind på www.bevægdigforlivet.dk/cykling eller finde ’Mandfolk på MTB’ på Facebook.