Mountainbikere gav den gas til Danmarks første MTB-festival

Omtrent 130 mountainbikere i alle aldre gæstede første udgave af MTB Festival Søhøjlandet. Festivalen vil inspirere flere danskere til at køre MTB.

Der var ekstra drøn på skovene i og omkring Søhøjlandet i Store Bededagsferien fra 12.-14. maj, hvor mere end 130 mountainbikere – fra begynder til ekspert, fra barn til voksen – tog hul på Danmarks første MTB-festival over flere dage, MTB Festival Søhøjlandet.

Bag festivalen stod DGI Østjylland, FDF Sletten og Gl. Rye MTB, som er kommet på idéen med at lave en festival for mountainbikere på baggrund af den stigende interesse for sporten.

"Med festivalen vil vi yderligere inspirere og motivere danskerne til at køre mountainbike. Her handler det ikke om at køre hurtigt eller komme først, men om at have det sjovt, få fede oplevelser på cyklen og blive en bedre rytter," udtaler Thomas Hviid Madsen, projektleder.

Stærk weekend! Sindsygt fedt arrangement med dygtige instruktører og en masse venlige mennesker. Jeg har reserveret datoen til næste år.

Bjarke Grønberg

MTB'erne skal huske den gode trail karma

Det var imidlertid ikke bare sjov, spænding og oplevelser det hele. Der var også et stort element af læring involveret i festivalens mange forskellige workshops, sporvisninger og andre aktivtiteter.

"Festivalen handler også om at blive klogere på, hvordan man kører mere sikkert på mountainbike. Desværre ser vi en stigning i antallet af udøvere, der kommer til skade, fordi de begynder at køre uden instruktion. Det vil vi meget gerne gøre noget ved," fortæller Thomas Hviid Madsen.

MTB Festival Søhøjlandet havde også stort fokus på at lære mountainbikerne at køre med respekt for naturen og skovens andre gæster, at følge afmærkede stier og at handle aktivt i forhold til at mindske konflikter, slitage og affald på naturens følsomme steder og områder.

"Det er god trail karma," bemærker Thomas Hviid Madsen.

Tak for en fabelagtig oplevelse! Vi deltog som familie og kommer helt sikkert igen. Eminente instruktører.

Line Wagener

Stor fokus på kvalitet gav stor tilfredshedshed blandt deltagere

MTB Festival Søhøjlandet havde base og udgangspunkt fra FDF Sletten, der udover at ligge lige midt i hjertet af Søhøjlandet, omringet af nogle af landets bedste MTB-spor og -ruter, har nogle af de bedste friluftsovernatningsfaciliteter i Danmark. Der var i det hele taget stor fokus på høj kvalitet.

"Vi vil gerne vise, at vi vil noget med festivalen. Derfor har vi valgt, synes vi, landets bedste MTB-område som udgangspunkt, ligesom vi har haft besøg af nogle af de bedste instruktører, der sammen med lokale 'sporhunde' og vores frivillige sørgede for en ny, anderledes og unik cykeloplevelse. Vi har fået rigtig god feedback fra deltagerne," siger Thomas Hviid Madsen.

Den udtalelse bakkes op af lutter positive kommentarer på festivalens Facebook-side, hvor deltagerne over en bred kam udtrykker stor tilfredshed med den første udgave.

"Stærk weekend! Sindsygt fedt arrangement med dygtige instruktører og en masse venlige mennesker. Jeg har reserveret datoen til næste år," skriver Bjarke Grønberg.

"Tak for en fabelagtig oplevelse! Vi deltog som familie og kommer helt sikkert igen. Eminente instruktører," tilføjer Line Wagener.

"Gennemført fed weekend! Lærerigt, sjovt og hyggeligt. Der er sat kryds i kalenderen til næste år," kommenterer Ole Hansen.

MTB Festival Søhøjlandet satser inden for en årrække på at blive landets største MTB-event, der ikke er et løb. Med ovenstående feedback in mente er de første billetter vist allerede solgt. MTB Festival Søhøjlandet 2018 afholdes fra 4.-6. maj.

Kort om MTB Festival Søhøjlandet

Formålet med MTB Festival Søhøjlandet at tilbyde MTB-udøvere sjove, spændende og lærende cykeloplevelser. Af samme årsag henvender festivalen sig til alle MTB-udøvere uanset niveau og erfaring, og børn og unge kan også deltage.

Partnerskabet bag MTB Festival Søhøjlandet og en lang række andre lokale aktører arbejder kontinuerligt på at udvikle og skabe rammerne for MTB-oplevelser i Søhøjlandet.

Derfor fordeles et eventuelt overskud på festivalen på følgende vis:

  • 50 procent går til udvikling og vedligehold af MTB-faciliteter i Søhøjlandet
  • 25 procent til videreudvikling af MTB Festival Søhøjlandet
  • 25 procent går til DGI Østjylland og FDF Sletten til drift af festivalen, fortsat udvikling og styrkelse af arbejdet med mountainbike i de to organisationer