Projekt skal forbedre turen på 100 MTB-spor

En bedre og mere sikker oplevelse på de danske MTB-spor. Det er målet med projektet OnTrail, der nu er sat i gang.

Christoffer Riis Svendsen og de seks eksperter fra referencegruppen har været ude for at arbejde med graduering af sporene. Foto: Christoffer Riis Svendsen

Det skal være nemt at finde et spor, der passer præcis til dine evner. Det skal også være ligetil at finde rundt på sporet, når du har sat dig på cyklen. Og vigtigst skal risikoen for ulykker være mindre end i dag.

Arbejdet med at gøre ovenstående til virkelighed på de officielle danske MTB-spor er begyndt.

DGI er i samarbejde med DCU og Naturstyrelsen gået i gang med at forbedre forholdene på sporene i projektet OnTrail, der er støttet af Nordea-fonden.

Flere fordele

Christoffer Riis Svendsen er projektleder på OnTrail og glad for at være i gang.

“Projektet skal med graduering, bedre skiltning og større tilgængelighed gøre oplevelsen på sporene endnu bedre og mere sikker,” siger han.

Målet er at få 100 MTB-spor med i projektet.

Erfarne hjælpere

Seks dygtige og erfarne sporbyggere fra hele landet er med til at graduere sporene i projektet. Referencegruppen består ud over Christoffer Riis Svendsen af Christian Terry, Esben Hauerbach Kronborg, Erik Skovgaard Knudsen, Michael Ker, Kristoffer Willerslev Jørgensen og Poul Snyder - desuden Thomas Larsen Schmidt som er formand i Spor- og Naturudvalget i DCU.

“Vi vil også gerne understøtte de frivillige sporbyggerlaug, der står for hovedparten af sporene og gør et kæmpe stykke arbejde.”

“En af deres udfordringer er at skaffe økonomi til både at lave, drive og vedligeholde sporene. Skiltning er for eksempel svært at skaffe midler til, og her hjælper projektet dem videre,” siger Christoffer Riis Svendsen.

De første spor snart klar

OnTrail skal skabe ensartethed over hele landet ved at graduere og skilte sporene på samme måde. Det bliver en stor hjælp for de mange MTB-ryttere, siger Christoffer Riis Svendsen. Han fortæller, at OnTrail samarbejder med tjenesten Singletracker om at lave et sporkort, så du nemt kan finde lige det spor, der passer til dig.

Og det varer ikke længe, før de første får glæde af projektet, fortæller han.

“Vi har brugt sidste del af 2017 på planlægning, og målet er, at der bliver gjort 50 spor klar i både 2018 og 2019. Vi håber, de første allerede er klar i starten af næste år,” siger han.