Contemporary Dance for unge - Inspiration for instruktører

Hvornår
14. sep 2019 kl. 14:00 til 17:00
Hvor
Midtfyns Fritidscenter, Søvej 34, 5750 Ringe, Danmark
Hvem
Trænere fra 15 - 99 år.
Begynder, Letøvede, Øvede

Nummer
2019 11 45 3044

Målgruppe: Nuværende og kommende instruktører i dans samt gymnastikinstruktører der ønsker danseinspiration.

Som danser er det super motiverende og meget udviklende at blive inkluderet i den kreative proces i danseundervisningen. På dette kursus vil du derfor få en masse inspiration til, hvordan du kan arbejde kreativt med dansen og skabe en varieret undervisning, hvor du inddrager deltagerne på en sjov og spændende måde.

Du får forskellige typer af konkrete øvelser og en koreografi du kan tage med hjem og bruge i din undervisning, samt eksempler på hvordan du kan organiserer deltagerne på forskellige måder, så undervisningen bliver varieret og spændende. Vi vil lave improvisationsøvelser og kreative danseøvelser med eksempler på, hvordan du kan inspirere deltagerne til at lave korte dansesekvenser, som i kan vælge at sammensætte til en fælles koreografi.

Kurset indeholder

* Icebreakers og rytmiske lege til unge

* Moderne danseøvelser

* Gulv øvelser og teknik træning

* Improvisationsøvelser

* Kreative danseøvelser, hvormed du kan motivere eleverne til at skabe egne koreografier

* Koreografi til unge (11-16 år) og eksempler på hvordan du kan variere sværhedsgraden.

Ønsker du mest mulig inspiration til dans for unge kan du deltage på kurset, Hiphop Teens - Inspiration til instruktører for unge, 12-16 år. Kurset afholdes samme dag, samme sted inden dette kursus. Læs mere om kurset HER

Moderne dans og improvisation.

Moderne dans er blevet en utrolig populær stilart indenfor dans på alle niveauer, da stilarten udfordrer kroppen og kroppens bevægelser. Det er en alsidig danseform, hvor der benyttes flydende bevægelser der kan formidle udtryk, fx lykke. Moderne dans er en kreativ dans, også kendt som skabende dans, da bevægelser og udtryk ofte skabes i et samspil mellem lærer, elev og udefrakommende inspirationskilder. Det er dermed ikke en dans, hvor man altid efterligner en specifik koreografi. Målet med kreativ dans er at stimulere deltagernes evne til at bruge deres egen kreativitet til at ’opfinde’ bevægelser. Bevægelserne kan tage udgangspunkt i alt lige fra sport, fortællinger, vejret, maskiner, naturfænomener, hverdagsbevægelser m.m. Derfor er det også en stilart, hvor alle kan være med - kun fantasien sætter grænser.

Om instruktøren

Maja er uddannet Cand. Scient. med speciale fra den Kongelige Ballet og har arbejdet som professionel performer, underviser, koreograf og model siden 2007. Hun har tidligere arbejdet med projektet ”ta’ fat om dansen” på Oure højskole, og arbejder i dag med flere inspirerende organisationer som Uppercut danseteater, Dansehallerne, Aabendans, Dansekapellet, Kalundborg Musisk skole samt danseapplikationen Badjango.

Maja Juel-Hansen

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer