DGI Danseinstruktør

Hvornår
17. okt kl. 09:30 - 18. okt 2020 kl. 15:00
Hvor
BGI-Akademiet, Gramvej 3, Bjerre, Hornsyld, 8783 Hornsyld, Danmark
Hvem
Trænere, 14 - 45 år, letøvede, øvede
Ledere

Nummer
2020 11 45 3048

Målgruppe: Nye danseinstruktører og danseinstruktører, der ønsker at blive endnu bedre undervisere i foreningsregi.

Brænder du for dans? Dette er et grundkursus for danseinstruktører, der ønsker at blive dygtige undervisere. Kurset forløber over en weekend, hvor du får en større bevidsthed om din rolle som underviser, du får rygsækken fyldt op med koreografiske redskaber, danseøvelser, lege og musikteori. Kort sagt bliver du klædt på til at kunne undervise på dit eget dansehold.   

Uanset hvilken stilart du danser, så er der en masse praktiske og teoretiske redskaber, der kan gøre det endnu lettere og sjovere for dig at undervise. Vi prøver dem på egen krop, så teori og praksis bliver koblet på en brugbar måde, som du kan overføre direkte til din egen undervisning.

Emner:

  • Instruktørrollen:
    • Planlægning af undervisning, undervisningsformer, gruppedynamiske aspekter, underviserroller samt andre pædagogiske og didaktiske overvejelser.                      
  • Musikteori og overvejelser omkring valg af musik
  • Koreografiske redskaber til at skabe dine egne koreografier
  • Opbygning af en tryg, varieret og sjov danseundervisning
  • Ice-breakers og danselege
  • Opvarmning, stræk og skader

 

Kurset har fokus på tværgående dansefaglige redskaber og går derfor ikke i dybden med en specifik stilart. Vi tager udgangspunkt i moderne dans og hiphop til at demonstrere, men andre stilarter kan sagtens være med. I kommer til at arbejde med jeres egen stilart i øvelser undervejs. Vil du have inspiration til en bestemt stilart kan du kombinere kurset med inspirationskursus. Se kursusoversigten https://www.dgi.dk/dans-og-musik/dans-og-musik/arrangementer

 

Kort om instruktøren

Berit Clausen Abrahamsen har trådt både barne- og ungdomssko i både danse- og gymnastikverdenen. Som uddannet kandidat i Idræt og Sundhed fra Syddansk Universitet fik hun smag for undervisertjansen og har siden været underviser på gymnastikhold, dansehold, inspirations- og uddannelseskurser. 

Berit har været lærer på NIH, Oure og Gymnastikhøjskolen i Ollerup gennem samlet 13 år. 

Berit underviser på Københavns universitet i dansefagene på idrætsstudiet, på læreruddannelsen i Odense i idrætsfaget og på pædagoguddannelsen i Jelling i bevægelse og sundhed. 

Lets Keep on Movin er Berits eget firma og hjertebarn, hvor hun arbejder med udvikling af danseundervisning i alle former for idræts- og bevægelsesundervisning, hun brænder for at videregive de gode ideer, redskaber til koreografi, kreativitet og teori omkring dans og bevægelse.

 

Vi følger alle COVID-19 retningslinjer!

Det vigtigt for DGI Dans & Musik, at vi skaber trygge og gode rammer omkring alle vores aktiviteter. Derfor sørger vi selvfølgelig for, at alle vores aktiviteter følger sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Skulle du have nogle særlige bekymringer eller spørgsmål, så er du altid meget velkommen til at tage kontakt til os.

Berit Clausen Abrahamsen

Overnatning foregår på værelser med køjesenge. Der er dyne, linned og 1 stk. håndklæde pr. person til rådighed.

Kommer du lang vejs fra har du mulighed for at tilkøbe en ekstra overnatning (inklusiv morgenmad) på BGI Akademiet for 150 kr. pr. person. Dette kan vælges ved tilmelding.

 

 

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer