Forældre Barn Dans - kursus for instruktører

Hvornår
14. nov 2021 kl. 10:00 til 13:30
Hvor
Globus1, Gudrunsvej 3 A-C, 8220 Brabrand, Danmark
Hvem
Trænere, 15 - 99 år, letøvede, øvede

Nummer
2021 11 45 3060

Dans med dit barn (3-6 år) – Et kursus for instruktører

 

Har du et familiehold eller ønsker du at starte et, hvor forældrene er en aktiv del af holdet? På dette kursus får du inspiration og konkrete ideer, til at tage forældrene med på gulvet, når de små skal tumle og danse. Kurset forholder sig hovedsageligt til hold med børn i aldersgruppen ca. 3-6 år.

Vi skal se på motoriske danse-grundelementer, som udvikler børnenes balance, styrke, koordineringsevner, rytme, retningsans, dynamik, sanse og styrkeforståelse og evnen til selv at være kreativ og hitte-på-som.  Vi afprøver danselege, som ansporer til fysisk samvær i familien.

Workshoppen inkluderer et afsnit om sikkerheden i at danse med børn, sammen med voksne. Hvad skal du huske at instruere forældrene i, så løft, rul og tumlerier bliver en sikker leg for både forældre og børn?  Vi skal i den forbindelse se en smule på anatomi, forståelse af skelet, muskler og led, tyngdekraften og løfteteknik.

Derudover får du øvelser og konkrete ideer lige til at tage med hjem til dine egne hold.

Vi vil arbejde med metoder til hvordan I selv kan finde på små koreografier og hvordan I kan få børnene til at skabe deres egne danse.

 På kurset får du:

  • Værktøjer til undervisning af børn og deres forældre
  • Instruktion i sikkerhed omkring samdans med børn
  • Konkrete danselege med hjem 
  • Idéer til musik
  • Hjælp til opstart af dit eget hold for børn og forældre

 

Instruktøren er Eva Damholt.

Eva er uddannet dramaturg, danser, lærer. Hun har undervist i kreativ børnedans og kontakt improvisation i 18 år. Hun kombinerer i sit program teknikker fra Michael Chekovs teatermetoder, Rudolf Labans bevægelsesmetoder, danseteknikkerne Release teknik og kontakt improvisation. Specifikt omfortolket til børnedans.

Eva Damholt

Andre spændende arrangementer Vis alle arrangementer