Glæd jer til NORDLEK 2018

I 2018 er turen kommet til Sverige. NORDLEK-stævnet vil blive afholdt i byen Falun den 10. – 15. juli 2018.

Arbejdet med at organisere stævnet er i fuld sving, og til at organisere den danske deltagelse i stævnet, er der nedsat en nationalkomité, der består af Hanne Holse fra DGI, Anne-Grete Jensen fra Spillemandskredsen og Egon Agerskov fra Folkedans Danmark.

24. – 27. maj i år var nationalkomitéen til møder i Falun, hvor bl.a. planerne for NORDLEK 2018 blev præsenteret. Der vil selvfølgelig blive alle de kendte ting som f.eks. legestuer, dansekurser, spillekurser, udflugter m.v., men især musikken vil komme til at fylde meget på NORDLEK 2018.

Meget mere musik i 2018

Der er allerede nu tilsagn fra ca. 20 forskellige musikgrupper om at komme og spille på stævnet, og der ventes tilsagn fra flere, men det betyder ikke, at de spillemænd, der plejer at tage med til NORDLEK-stævner, bliver arbejdsløse. Der skal stadig spilles til de danske legestuer, kurser, sangarrangementer o.s.v., men der vil blive større mulighed for buskspil og at lytte til andre spillemænd.

Der vil selvfølgelig også være mulighed for PR-opvisninger i byen og en nationalopvisning bliver der også plads til, foruden den store festopvisning hvor alle lande deltager.
Alle planerne er selvfølgelig ikke helt på plads endnu, men følg med på stævnets hjemmeside www.nordlek2018.se og på www.nordlek.dk, hvor den danske nationalkomite vil lægge oplysninger til danske deltagere.

NORDLEK: Dansere kommer fra Finland til Færøerne

Tervetuloa. Velkomnir. Vælkoma. Tikilluarit. Välkommen.

Nordlek er navnet på en nordisk paraplyorganisation for landsforeninger i hele Norden, der beskæftiger sig med folkedans, folkemusik og folkekultur.

Organisationen har 22 medlemmer fordelt på de fem nordiske lande: Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige plus de selvstyrende områder: Færøerne, Grønland og Åland. 

Medlemsforeningerne har tilsammen mere end 100.000 medlemmer - så det skulle være muligt at finde en dansepartner til dig, uanset om du er barn, eller voksen, mand eller kvinde, nybegynder eller øvet. 

BARNLEK - nordisk danse- og musikstævne kun for børn

Nordens største dansefest bliver holdt hvert 3. år

Nordlek arrangerer hvert 3. år det nordiske stævne NORDLEK. Det sker i fast rotation mellem Danmark, Sverige, Finland og Norge.

Stævnet et stort højdepunkt for deltagerne. Det er fem dage med dans, musik, sang, udflugter, workshops og meget mere - næsten i døgndrift!