2.300 dansere fra hele norden samlet i Viborg

NORDLEK 2015: Hver 3. år i uge 29 afholdes et nordisk stævne for folkedansere, spillemænd og alle danseglade mennesker. I år var det Danmark og mere præcist Viborg, der var vært.

”Det er et fantastisk farvestrålende stævne med deltagere i alle aldre fra de Nordiske lande. Dette år havde vi også gæster fra Australien.” Fortæller Birgit Nordby, der er med i koordinationsgruppen for DGI Dans og Musik. Stævnet indeholder spillemandskoncerter og baller, danseballer, dansekonkurrencer, legestuer med forskellige nationaliteter, mange forskellige workshops og dans hele døgnet (næsten da) rundt i byen, på skoler, haller og hvor der ellers er muligheder.

At folkedans er for alle var også tydeligt ved de opvisninger i byen hvor udviklingshæmmede optrådte. ”De fik en virkelig god modtagelse af publikum, de udstråler sådan en glæde og er rigtig dygtige. Vi er så heldige i DGI Sydvest, at vi har et sådant hold. Vi deltog også med et hold folkedansere med 30 dansere samt flere spillemænd.” Fortæller Birgit Nordby, der både er frivillig i DGI Dans og Musik på landsplan i koordinationsgruppen samtidigt med hun er formand for Dans og Musik i DGI Sydvest.

Fremtiden var der også tænkt på, idet Nordens børn (ca. 100 børn fra den familielejr, som altid er meget populær på stævnet) gav en forrygende dansekavalkade over folkedanse o. lign. En rigtig god oplevelse for både børnene og publikum. Dansene havde børnene lært i løbet af ugen. "Man skal ikke sige, at der ikke er nogen fremtid i folkedans, for børnene så så glade og energiske ud," bemærker Birgit, der også fortæller, at NORDLEK har et modstykke for børn og unge ved navn BARNLEK. Det afholdes næste gang på Færøerne i 2017. 

"Man skal ikke sige, at der ikke er nogen fremtid i folkedans, for børnene så så glade og energiske ud."

Birgit Nordby

”Vi havde en fantastisk oplevelse, som vi gerne vil ønske mange flere får lov at opleve. Også socialt lærer vi hinanden at kende på en god måde, som skal opleves,” slutter Birgit af med at sige, og den opfordring vil vi gerne give videre, når der om tre år NORDLEK igen, denne gang i Sverige.

Hvis man ikke kan vente så længe, så sæt kryds i kalenderen d. 20. – 22. maj næste år, hvor der er Danselandsstævne i Sønderborg.