Årets DGI Danseinstruktør 2021 er fundet

Karen Bertelsen fra Glad Dans Viborg er en helt speciel instruktør. Hun er ikke blot vellidt i sin forening, nu er hun også blevet kåret til Årets DGI Danseinstruktør 2021.

Karen Bertelsen og Camilla Vestergaard Søndergaard Foto: Adam Liebach

Karen Bertelsen troede at hun skulle til en helt almindelig julefrokost hos Glad Dans Viborg, men efter middagen og den første dans stoppede foreningens formand Ebbe Rasmussen musikken og bad hende komme op til ham. Her fortalte han hvor værdsat hun er og hvor glade de er for at have hende i foreningen.

Foreningen havde valgt at nominere Karen til prisen som Årets DGI Danseinstruktør 2021 "den bedste danseinstruktør i Danmark" som formaden udtalte, og han ville gerne give hende det diplom som medfølger. 

Her troede Karen at aftenens anerkendelser stoppede, indtil formanden fortalte at DGI også havde noget at fortælle hende. Herefter blev Karen overrakt prisen som Årets DGI Danseinstruktør 2021.

Med tåre i øjnene og smil på læben

Tårerne blev tørret væk med hånden mens Projektkoordinator Camilla Vestergaard Søndergaard fra DGI Dans & Musik, holdte tale for Karen. "Karen, du er en kvinde efter mit dansehjerte, da jeg har ladet mig fortælle at dit liv og din interesse er dans - al slags dans."

Efterfølgende fik Karen fik overrakt et diplom og T-shirten "Årets DGI Danseinstruktør", som hun hurtigt tog over den festlige dansekjole. 

Det var dog en noget rørt instruktør der efter overrækkelsen, hjemmevant tog mikrofonen. Først kunne hun ikke helt finde ordene, men tak blev der da sagt. "Jeg har jo undervist hele mit mig" og hun fortsatte "og jeg elsker det." Der gik da også kun to sekunder fra hun havde sagt tak til der blev sagt "Og nu skal vi danse". 

Børn, voksne, gamle som unge alle kan danse

Karen har ikke kun undervist i foreningslivet, men også på skoler, efterskoler og højskoler. Karen mener nemlig at alle kan danse og hun har et særligt talent, der gør at folk får lyst til at prøve. I mandags fik hun eksempelvis 350 seniorer fra lokale foreninger til at danse til til Glad Fællesskabsfest i Viborg. 

Formanden mente da også at de 5.000 kr. som prisen indeholder skal bruges på kurser til Karen, så hun kan blive en endnu bedre instruktør, hvis det er muligt.