Anbefalinger for dans under Corona

Idrætsforeninger kan nu starte op med udendørsaktiviteter uden kropskontakt, når de generelle krav og anbefalinger overholdes. Se her, hvad det betyder for dansen.

DGI og DIF har tilpasset anbefalingerne til idrætsforeningerne. Fremover lyder budskabet, at udendørsidræt uden kropskontakt godt kan afholdes, når det sker inden for rammerne af de generelle krav og anbefalinger, som sundhedsmyndighederne har offentliggjort på coronasmitte.dk.

Det anbefales stadig, at alle indendørs aktiviteter holdes lukket.

Overhold de generelle krav og anbefalinger

For DGI og DIF er det helt afgørende, at de generelle krav og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne overholdes. Det indebærer blandt andet:

 • At man ikke må samles flere end 10 personer
 • At man skal holde en afstand på 2 meter til andre personer
 • At man er særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe
 • At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde
 • At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som for eksempel feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer.
 • Vær opmærksom på de særlige risikogrupper som defineret af Sundhedsstyrelsen (Særlige risikogrupper).
 • Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter, anbefales det, at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvis det ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader, hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit.
 • Det forudsættes, at klubhuse og fælles omklædnings- og badefaciliteter stadig ikke er tilgængelige.

Hvis I som forening vælger af afholde udendørs idrætsaktiviteter, så anbefaler DIF og DGI desuden, at man er opmærksom på:

 • Udendørsaktiviteten bør foregå i mindre grupper.
 • Der skal være adgang til det sted eller anlæg, hvor udendørsaktiviteten foregår. (Kommunerne kan have særlige restriktioner, som skal respekteres).
 • Man hænger plakaten med Sundhedsstyrelsens anbefalinger op på idrætsfaciliteten.

Muligheder for dans

Online danseundervisning

Vil I gerne kunne danse mere end 10 personer eller har I ikke mulighed for at danse udendørs så overvej online dans, hvor instruktøren streamer undervisningen til deltagerne hjemme i stuerne.

Der er mange forskellige muligheder, se nogle af mulighederne HER.

Selv om det meste dans dyrkes indendørs, så kan visse former for dans måske rykkes udenfor. Eksempelvis kan der afholdes dans uden kropskontakt for maksimalt 9 dansere og én instruktør udendørs. Husk at holde afstand på minimum to meter til hinanden. Tjek desuden om jeres kommune har specifikke retningslinjer for opstart af aktivitet og/ eller for det område I skal benytte.

Selv om vi næsten ikke kan vente med, at dansen igen kan komme i gang for alvor, så må mange dansere væbne sig med mere tålmodighed. For anbefalingerne betyder også, at mange stilarter stadig ikke kan komme i gang. Også selv om de flyttes ud under åben himmel. Dette vil gælde for alle former for dans med kropskontakt – disse frarådes stadig.

Stor forskel fra forening til forening 

Ovenstående er ikke en facitliste på, hvordan aktiviteterne kan udføres i praksis. Der kan nemlig være stor forskel fra idræt til idræt og fra forening til forening på, hvordan fx medlemssammensætningen og de fysiske forhold er.

Derfor bør hver enkelt forening overveje, hvordan den eventuelt kan genoptage sine aktiviteter på forsvarlig vis.

Den generelle anbefaling er fortsat, at mange udendørs idrætter og alle indendørs aktiviteter holdes lukket på grund af corona-situationen.