Dansedag med tryk på inspirationen

De 35 piger i alderen 12- 15 år, der var samlet i Ølgod til dansedag, blev udfordret på alle plan af Caroline Sander Jepsen, der førte pigerne på en rejse gennem stilarterne Contemporary/Moders og Hip Hop/Funk. Det gav både sved på panden og smil på læberne hos pigerne, der også blev udfordret på deres egne evner som koreografer.

Dansedagen i Ølgod var et gratis tilbud som var arrangeret af DGI Sydvest Dans og Musik i samarbejde med Ølgod Folkedansere. Den traditionsbundne forening var helt med på at lave noget, der ville ramme den yngre målgruppe. Og når tilbuddet skal være til unge, så skal der også være unge ledere i front, og derfor faldt valget på den rutinerede instruktør Caroline Sander Jepsen. Hun har lige startet sit eget dansestudie i Varde, og hun har både danset og undervist i en del år – både her og i udlandet.

Målet var, at de unge deltagere skulle få øjnene op for at dansens verden kan give dem noget, som de kan tage med ind i fx gymnastikken. På den måde kan det danne baggrund for flere dansearrangementer med andre dansearter, for der er masser af inspiration at hente for trænere og udøvere fra mange andre idrætsgrene.

To alsidige stilarter

Contemporary er en alsidig dans, hvor der bruges elementer fra Moderne, Jazz og Ballet. I Contemporary benyttes flydende bevægelser der kan formidle et udtryk, fx lykke. Contemporary er blevet en utrolig populær stilart indenfor dans, for alle aldre da stilarten udfordrer kroppen og kroppens bevægelser.
Funk er en gren af hiphop og er den stilart man oftest ser i musikvideoer på MTV og andre musikkanaler. Den blander bløde bevægelser med rå og skarpe markerede trin.

En dag med nye bevægelser

Caroline havde en klar plan med dagen, som mere gik ud på at udfordre dem med nye og anderledes bevægelser – og så ikke gå så meget op i detaljen. Pigerne fik kun ganske lidt tid til at lære koreografien, før de blev kastet ud i at lave deres egen fortsættelse, som derefter blev lært videre til de andre grupper.

I videoen herunder kan I fornemme stemningen på dagen og høre mere om, hvad de unge deltagere synes, de fik med hjem fra dagen.