Digitale lektier holder Årets træners linedancere til ilden

Når coronavirus lukker foreningens aktiviteter ned, gælder det om at være kreativ. Det er Birgitte Kyhn Nielsen, Årets træner i DGI 2019, der sender lektier og videoer til sine dansere.

Birgitte Kyhn Nielsen er den eneste instruktør i linedanceforeningen og blev kåret som Årets træner i DGI i 2019. Foto: Sarah Bender

”De skal jo ikke glemme, alt det vi har knoklet med, så jeg har sendt nogle lektier til dem.”

Læs også: Rocking chair med tyggegummi: Linedancer fra Falster er Årets træner i DGI

Selv ikke en sundhedskrise og et delvist lock-down af landet kan stoppe Birgitte Kyhn Nielsen og hendes dansere i at danse linedance.

Instruktøren fra foreningen Dance In Line – Newline i Nykøbing Falster sender lektier ud til danserne på de normale træningsdage.

Her får de en liste over danse, de skal repetere derhjemme. På foreningens hjemmeside uploader Birgitte links til stepsheets og videoer af dansene, så danserne kan øve sig, når de vil.

Lektierne er et tilbud og ikke et krav, men danserne efterspørger allerede flere videoer, som var det de sidste ruller toiletpapir i supermarkedet.

Birgitte giver danserne lektier for i deres Messenger-gruppe.Birgitte giver danserne lektier for i deres Messenger-gruppe.

Som om danserne er med i lokalet

Birgitte Kyhn Nielsen, der blev kåret som Årets træner i DGI i 2019, har også forsøgt sig med online undervisning på Facebook. Men det er problematisk, for dans kræver musik, der har strenge regler for ophavsret, og derfor slår Facebook lyden fra videoerne.

”Nu har jeg tænkt mig at lave en lektion uden musik på Facebook til vores begyndere. De, der har gået til dans i mange år, kan godt selv. Begynderne er ikke vant til at se på andre end mig, så de bliver hurtigere forvirret. Det kræver også noget ekstra at gå rundt og glo på en telefon eller iPad, mens man selv skal følge med,” siger hun.

Læs også: Årets træner: Det betyder noget for mig, at folk har det godt

Begynderne får også tilsendt mails med videoer, hvor Birgitte viser dansene, som om danserne var med i lokalet. Her spiller musikken ovenikøbet også, for ophavsretten er ikke et problem, så længe videoerne ikke deles offentligt.

Lektier holder danserne til ilden

Lektierne og videoerne holder danserne skarpe, så de husker, hvad de har lært. Så bliver det forhåbentlig nemmere at komme videre, når de engang kan danse sammen igen.

”Men det er også for at holde dem lidt til ilden. Selvom vi ikke kan danse i samme lokale, kan vi jo godt danse hjemme på køkken- eller stuegulvet. Det kan man sagtens,” siger Birgitte Kyhn Nielsen.

Én ting er Dance In Line – Newline dog udfordret på: Kaffepausen! Den kan en virtuel model ikke rigtigt gøre det ud for, men Birgitte Kyhn Nielsen gør, hvad hun kan med Messenger-grupper.

”Vi kan ikke have det sociale samvær, men de kan interagere lidt sammen. De kan se, at der også er andre, der synes, det er svært, og som ikke lige kan finde dansene på hjemmesiden. De kan også svare hinanden. Vi kan ikke sidde i samme lokale og grine over en kop kaffe, men så må vi gøre det på nogle andre måder,” fastslår hun.